Er du forfengelig som ung, varer det livet ut

Er du opptatt av hvordan du ser ut som ung, vil du etter all sannsynlighet være opptatt av ditt utseende så lenge du lever.

Hvorfor man er opptatt av å se bra ut kan ha mange årsaker. Ofte kan det være for å konkurrere med samme kjønn, like mye som å imponere det motsatte kjønn. 

– Det er en naturlig del av oss å ønske å se bra ut. Noen er bare mer opptatt av det enn andre. Utseende har med vår identitet å gjøre. Jo flere og bedre tilbakemeldinger vi får, jo større og bedre selvfølelse får vi. Er tilbakemeldingene negative, går det direkte på sentralnervesystemet og gjør de fleste av oss lei seg og deprimert.

– Utseende har betydning for oss, men det burde være fokus på den normale kroppen i langt større grad. Vanlig kvinner og menn har en vanlig kropp, og det flest helt vanlige mennesker, de burde ha fått sine kropper avbildet i blader og magasiner på lik linje med modellene.

Foto: Copyright Morten Pettersen

– En vanlig kropp med valker og sellulitter ser man nesten aldri. Nei, det skal være smal midje, silikonpupp og six-pack på hele gjengen. Så feil har samfunnet blitt. For å ikke spore helt av så må vi inn på de sexy kvinnene igjen. Noen menn synes selvsagt at silikon er topp, men det er ofte de yngre som ikke vet bedre. En frodig kvinne med valker kan også være sexy for mange.

Noen menn ser helst at hans kvinne skal ha litt å ta i, gjerne både rumpe og lår. Hvorfor er det ikke langt mer fokus på de kvinnene med noen kilo ekstra på kroppen? De er jo ofte verdt et skue. Jo eldre man blir, jo større endringer har betydningene av utseende.

Rynkene kommer, det meste henger litt mer med årene. Håret blir grått eller i verste fall forsvinner helt. Blir man riktig gamme blir man lavere, og ørene svære. Da er det disse utfordringene man heller forsøker å gjøre noe med.

Hvordan de gamle klarer å gjøre noe med store ører kan man jo bruke litt tid på å tenke over. De vokser som kjent hele livet. Ikke bruk mer tid enn nødvendig på utseende ditt, du er uansett perfekt. Hva mener du er det viktigst å være fornøyd med? Bør ikke helse kommer foran utseende f.eks?

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.