Er du redd for å gå til tannlegen? Når var du sist til sjekk?

Det absolutt verste er å ta sprøyte, eller trekking av tenner og å ta tann-stein. Det er vondt og lyden gjør det ikke mye bedre. Jeg har tilgode å ta rotfylling. Det skal visst være verre enn å trekke. Jeg vet at man får bedøvelse. Mager trøst! Det ER vondt!

Nordmenn reiser til Syden, kjøper ny bil, nytt kjøkken og kjøper ny spisestue før hver jul, men å gå til tannlegene, nei det er for dyrt. Så feil kan man altså ta. Alt for mange velger å prioritere materielle goder og luksusvarer foran å ta vare på tennene sine.


– Jeg har skrekk- opplevelser fra tidligere tannleger som har vært mer voldsmenn enn tannleger. En stod med begge bena med spenntak oppe i stolen for å få godt tak. Jeg har ødelagt utallige tannlegestoler der jeg har klort opp armlenene og sparket i stykker flere lamper i ren desperasjon. Hvor mange tannleger jeg har bitt i fingeren har jeg ikke tall på….

– Ved ett tilfelle – i tidlige barneår- så var jeg hos en sadist som fikk to tannlegeassistenter til å holde meg nede så han fikk gjøre ferdig » jobben «. Jeg holdt på å drukne i eget spytt siden den spytt-sugeren var overflødig å bruke i følge tannlegen.  Mye slemme mennesker der ute… Han sluttet som tannlege noen uker etterpå….

Å gå til tannlegen er viktig. Mange bruker mange tusen til bil reparasjoner,  men glemmer egen helse. Tennene skal du ha hele livet. Og det er mange dyktige tannleger som gjør hva de kan for at du ikke skal ha vondt og ikke skal tørre å komme tilbake.

Dyrt er det. Men det er minst like dyrt å reppe bil. Du er viktigere enn bilen!

Er du redd for å gå til tannlegen?

 

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.