Er jeg pen eller stygg- videoer florerer på YouTube

Utseende er viktig for de aller fleste, men unge jenter har en litt større interesse for sitt eget ytre enn de fleste andre. På videonettstedet YouTube ligger det tusenvis av videoer av unge jenter som vil vite sannheten, er de pene eller stygge?

Ikke alle er ærlige i sin mening, nettopp derfor bør man tenke gjennom en slik utfordringer før man legger seg til for hugg på YouTube.

– Unge jenter legger ut videoer av seg selv der de helt nede i 8 års alder spør i kamera om hvordan seerne ser på de, om de er pene eller stygge. Når utseende betyr alt i livet så bør alarmklokkene ringe. Det er jo så mye annet som betyr mye mer. Aksepter deg selv som du er.

– Er din håpefulle ungdom mye på sosiale medier, husker du kanskje ikke hvordan vedkommende engang så ut fordi poden sitter med ansiktet gjemt ned i sin splitter nye smart-telefon hele tiden? Jeg vedder på du som forelder har tenkt tanken. Vel, er det du eller de unge som bestemmer hjemme hos dere?

– For de fleste unge i dag er mobilen mer enn et kommunikasjonsmiddel. Med smart-telefoner er Facebook, Twitter,  Instagram og andre sosiale medier et tasteklikk unna og mange opplever å være avhengig. Legger du ut bilder av deg selv via disse kanalene så er det utelukkende for å få omtale og «likes.»

– Dessverre sliter mange med å lese andres profiler uten å bli berørt selv av det. Mange føler seg mislykket fordi de ikke har det siste av det siste slik noen venner, familiemedlemmer eller «Facebook-venner» har. Da kan det å få mange «likes» den trøsten mange trenger for å føle seg vellykket, sett av jevngamle, få feedback og anerkjennelse.

Ikke legg ut video av deg selv for å få andres mening om ditt utseende. Din mening om deg er aller viktigst. Husk, du er jo helt perfekt!

 

Foto: Flickr/ defekto

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.