Er skoleplassen du håpet på i boks til høsten?

Du har helt sikkert hørt klisjeen mange ganger. Utdanning er viktig, det er viktig å gjøre så godt man kan på skolen, og vell så det.

Går du med en gründer i maven og har alle planene klare, så kan det hende du må ha den økonomiske utdanningen for å kunne ta regnskapet for ditt eget selskap f.eks.

Mang en statsmann, forretningsmann, politiker og idrettsstjerne har kun grunnskole, men har lyktes formidabelt med sine karrière og jobb uten utdanning. De er unntakene som bekrefter regelen.

Foto: Flickr/ BiblioArchives 

– For oss alle andre er det nok utdanning som er veien å gå, i all hovedsak fordi man kan ha flere ben å stå på. Gjør du tre valg, og ikke kommer inn på det første, så har du et andre valg du kan lykkes med.

– Om du står på venteliste, er det viktig at du ikke sier i fra deg plassen, selv om du står langt nede på listene. Ting endrer seg raskt, og du kan komme inn etter skolestart når alle elever har møtt opp til sin respektive skole.

– Om du har valgt Universitet eller høgskole langt unna hjembyen din er det mange nye inntrykk å fordøye. Du bor kanskje på hybel for første gang uten dine foreldre eller sammen med flere andre, kanskje bo-kollektiv.

– En lang sommerferie går mot slutten og skoleåret nærmer seg, har du alt du trenger, vet du hva du har behov for? Bruk Utdanningsforbundets sine nettsider for å holde deg oppdatert og ta kontakt om noe er uklart med din skoleplass.

– Noen velger å ta et fri år og kanskje jobbe litt. Det kan være dumt, da mister du det kullet du har gått sammen med i flere år, og motivasjonen kan være borte året etter også. Mange synes det er vanskelig å begynne på skole om man har begynt i en jobb og begynt å få en inntekt.

Bruk din rett til å gå ferdig din utdannelse, det vil du ha mye igjen for når du er ferdig utdannet.

Lykke til!

 

Vargas

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.