Espen Thoresen fikk sparken fra Nitimen

Nitimen er NRK Radios flaggskip, det skal man være forsiktig å kødde for mye med. Det gjorde NRK ledelsen i fjor, da  fjernet de den gamle strukturen med god, hyggelig og «hjemme-koselig radio. Espen Thoresen (54) må gå etter massiv kritikk.

Da ville NRK ta opp konkurransen med P4 om et mer ungdommelig og rocka program. Et populært program som fram til i dag har vært det mest hørte på mer enn 45 år. Første sending gikk på lufta 1. februar 1965.

Espen Thorsen skulle være den programlederen sammen med Ingrid Gjessing Linhave, som skulle dra bærebjelken i NRK Radio opp og fram. Slik skulle det ikke gå. Thoresen har sin fartstid i NRK P3 der han har fått fritt spillerom som revolver-reporter med rett til å lage god radio.

– Det har tidvis vært meget vellykket. P3 og P1 har som kjent svært forskjellige lyttere. P3 for ungdom fra 14 år til 26 år. P1 har lyttere fra 30 år til 100 år. Mye av årsaken til kritikken mot Thoresen kan være nettopp det faktum at lytterne er vant til en mer voksen struktur.

Espen er 54 år og absolutt voksen, men han liker å gjøre sine ting på den litt sleivete, tøysete og noen ganger den helt vulgære måten, det passer ikke inn for P1 lytterne kan det se ut til.

– Selvsagt blir det bråk, når bråkebøtta kødder til radioprogrammet som er en del av folkesjela.

Sommerens utgave av Nitimen, «Reiseradioen» har blitt hørt av ferierende nordmenn i nesten 50 år. Om ikke en nasjonalskatt så ihvertfall et folke-eie som svært mange nordmenn føler et nært og varmt forhold til.

Espen Thoresen (54) Foto: NRK.no

NRK har fått massiv kritikk fordi de endret struktur, og de aller fleste klager går på Thoresens noe uvørne programleder stil.

Lesernes reaksjoner til NRK gikk både på Nitimens «tirade av fjottprat» og svært mange reagerte på komikeren Espens Thoresens stil.

– Den omstridte og meget dyktige journalisten har jobbet i NRK i mer enn 20 år og får nye oppdrag i radio, men blir ikke å høre mye lengre i Nitimen. Espen Thoresens bror, Pål Thoresen er en av de andre programlederne i Norges mest populære radioprogram.

– Andre som gir nordmenn et par timers morgen-glede over eteren via Nitimen er  Anne Lindmo, Rune Gokstad, Ingrid Gjessing Linhave, Erik Baanerud og Anita Skorgan. Anders Grønneberg, Synnøve Svabø og Karin Wetlesen.

«Reiseradioen» starter også i år en uke før skolene tar sommerferie, det er all grunn til å glede seg, til tross for at det er kun en Thoresen igjen blant programlederne.

Espen Thoresen er en fin fyr du garantert vil både se og høre mye av i NRK, også i tidene som kommer.

Vargas

2 thoughts on “Espen Thoresen fikk sparken fra Nitimen

 1. Trist at det ikke er takhøyde nok til Espen Thoresen i nitimen. Han var et friskt pust i norsk radios flaggskip. Jeg vil si at Thoresen innførte humoren i nitimen og gjorde den samtidig mer
  uforutsigbar og det er vel nettopp det en del lyttere er i mot. Thorensen er en leken og fargerik programleder og ville skaffet NRK et nødvendig bidrag i en stadig tøffere konkurranse.

  1. Hei Jan-Christian

   Jeg er enig, han burde få lov til å fortsette, men det er noe med at folk flest ikke vil ha endringer. Nitimen er en «hellig-institusjon» for mange. Synd for oss som liker gode radio-stemmer.

   Takk for ditt bidrag I debatten.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.