Eventyr og fiction film og serier mer populær enn noen gang

«Hobbiten», «Game of Thrones» og «Ringenes Herre». For de litt yngre, Harry Potter, «Narnia» og gjerne «Julekongen» vi ble kjent med her hjemme. Eventyr sjangeren er over oss og vi vil ha det. 

«Game of Thrones« alene er verdens mest populære TV serie, den sendes av HBO og har flest seere av alle i produksjonslandet USA. I disse dager sendes også sesong 3 på NRK.

– I tillegg er denne eventyrlig flotte, dramatiske og noe sex-fikserte serien den mest ulovlig nedlastede her i landet og i verden forøvrig. Faktisk er antallet ulovlige nedlastinger via BitTorrent på lik linje med antallet seere via TV kanaler.

Den populære fantasy-serien er basert på en bokserie av George R. R. Martin, og har høstet strålende kritikker og innført mange nye mennesker til Westeros, intriger og intrikat maktspill.

Produsentene Mark Huffam og Frank Doelger er i full gang med produksjon av sesong 4 av «Games of Thrones».

Emilia Clarke som Daenerys Targaryen i Games of Thrones Foto: HBO.com

– Hva som får fanasy og eventyr filmer/ TV serier til å slå så godt an er det ikke lett å gi noe godt svar på. Men det kan være så enkelt at mange ønsker å ha en ny verden å leve seg inn i for en stakket stund.

«Avatar» 2 av mesteres James Cameron (Titanic) er ventet å komme i 2015 med Sigourney Weaver i en av rollene er ventet å sette omsetningsrekord på kino verden over.

– Vi har en hektisk hverdag og et travelt liv, da er nok filmer og serier av denne sjangeren et fristed for hjerne og sjel. Vi kobler ut andre bekymringer og tanker i den periode vi lever oss inn i livene til våre helter i «Hobbiten», «Game of Thrones» eller andre «verdener».

Alt tyder på at denne eventyr genren har et så stort publikum, både her i Norge og i verden for øvrig at det vil komme helt nye serier og filmer som vil imponere publikum i årene som kommer.

– «Julekongen«, den nye julekalenderen i Barne TV på NRK fikk utelukkende gode skussmål, en serie i ekte eventyrstil. Der en hanske var svært sentral, som gjorde at mennesker kunne flytte seg i tid. Man skal ikke se bort i fra at det kommer lignende serier, eller en oppfølger av fantastiske «Julekongen».

Hva mener du er hovedårsaken til at fantasy filmer og serier er så populær?

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.