Expert-annonse smakløs, men genial

All reklame er god reklame har EXPERT annonsørene tenkt når de laget denne usmakelige annonsen, og de har tildels helt rett. Man kan bare gjette seg til hvor mange millioner kroner hvitevarekjeden nå får annonseplass for.

Samtlige medier i Norge omtaler annonsen i svært negative ordelag, mulig var også det en del av PR-stuntet. Å bruke medarbeideres skjebne som en gulerot og en gevinst som kunden kan få ta del i er amatørmessig, smakløst og på grensen til ondskapsfullt.

På flere sider i sosiale medier blir kunder bedt om å boikotte kjeden pga annonsekampanjen.

 

Adm Dir i Expert Norge, Anders Nilsen (38) sier at annonsen ikke er gjort for å provosere, men for å gi kundene billigere varer. Om det er tilfelle at så mange som 1432 medarbeidere har blitt sagt opp varekjeden, da står det ikke bra til, og annonsen kan virke som en desperat og panikk-preget handling som ikke faller i god jord hos kundene.

Expert i Sverige har måttet stenge flere butikker, men det er også mange ansatte i de norske butikkene som har blitt sagt opp. 358 butikker totalt har måttet stenge i Sverige og i Norge de senere årene.

Kjeden har spart hele 800. millioner kroner heter det i annonsen, hovedsaklig på stengte butikker og oppsagte medarbeidere.

Expert skryter feilaktig om å være den billigste hvitevare og elektrobutikken, det stemmer heller ikke. I følge en undersøkelse prisjakt.no har gjennomført, er det Leftal som kommer best ut på pris.

Som kunde er det du som bestemmer hvor du kjøper dine produkt, noen bryr seg mindre om annonsenes innhold og moral, andre har allerede valgt bort Expert som et av alternativene å handle hos.

Hva synes du om Experts annonse?

 

Vargas

2 thoughts on “Expert-annonse smakløs, men genial

 1. Reklamen viser egentlig bare hvor lavt vi sunket som samfunn, det vil si ved at det nå er lov å feire at stadig flere av oss står uten jobb mens de bedrestilte av oss slipper å bruke mindre av pengene sine for å få de materielle godene de ønsker seg. Ideen om det moralske samfunnet er død og begravet, alt som teller er kalde harde penger.

  Det verste nok det at bare ved at du blogger om det, at jeg kommenterer på det så er også vi allerede blitt en del av problemet. Man kan ikke krige mot sånne ting fordi man bare viser at det å gi dem mer oppmerksomhet bare forsterker budskapet, det eneste man kan gjøre er å svare med ikke-aggresjon… Stille vende ryggen til, og fortsett inn på Elkjøp isteden.

  1. Hei Hvetebolle

   Jeg er enig med deg at det er riktig å fortie for å stoppe utspekulert markedsføring. Allikevel er det viktig å fortelle at dette ikke er akseptalbelt.
   ikke all galskap bør forties, noe må vi stå opp og si i fra om.

   Når det kommer til Elkjøp så er ikke de det spor bedre enn Expert, dessverre. De markedsfører og trikser med priser på sin utspekulerte måte.

   Takk for at du bidrar i en viktig debatt på denen bloggen.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.