Få takst på boligen din før det er for sent

Nå flater boligprisene ut, flere steder i landet synker til og med noen typer leiligheter. Nå bør du være rask med å få ny verditakst på din bolig.

Om du har ventet noen år eller gjort mindre eller omfattende arbeid med bad, våt-rom eller pusset opp og oppgradert boligen, gir dette en trygghet for banken fordi huset eller leiligheten har steget i verdi. Dette er først og fremst til din økonomiske fordel, men hjelper lite om du ikke selger eller gir banken din beskjed om oppgraderingen i form av en verditakst.

Få inn en takstmann for et potensielt eiendomselskap som tar på seg slike oppdrag enten via megler eller autorisert verditakstmann. Du vil bli overrasket hvor mye verdi boligen har steget på kort tid.

6768384429_624a399038


Du får da besøk av takstmannen/kvinnen som går gjennom boligen din rom for rom, setter en verdi som du får på et dokument- ofte tilsendt i posten et par dager etterpå. Noen steder kan dette dokumentet være verdt flere hundretusen kroner. Du kan med denne nye verditaksten presse banken for å få de beste betingelser og betydelig lavere rente på ditt boliglån.

Alternativet er selvsagt å bytte bank, en ny bank tar deg gladelig i mot om du kommer med en ny verditakst på din bolig som er større enn den kjøpesummen du brukte- når du kjøpte huset. Det gjelder de aller fleste fordi boligprisene har steget mye i Norge de 10 siste årene.

Årsaken til at du bør være rask er tydelige tegn i markedet der boligprisene helt tydelig er i ferd med å flate helt ut.

Med økonomisk struktur og ryddighet er du en drømmekunde for banken med ny verditakst på boligen. Husk at en ny potensiell bank hjelper deg med å bytte, det er langt lettere enn mange tror.

Om du har erfaringer med eller tanke for å få din bolig taksert, vil vi mer enn gjerne høre i fra deg i kommentarfeltet.

 

Foto Flickr/ smartexpressmov

Vargas

3 thoughts on “Få takst på boligen din før det er for sent

 1. Jeg skal få boligen taksert om det innføres eiendomsskatt her. For likningsverdien er altfor høy…der juger staten grovt. Det gjelder å ha lavest mulig takst i noen tilfeller.

  1. Hei anti

   Det stemmer ikke helt. Til tross for høy ligningsverdi, vil det lønne seg for deg å få ny takst uansett, fordi boligen din med stor sannsynlighet har steget mye i verdi siden
   den ble kjøpt eller sist du hadde en verdivurdering eller verdi takst. Med en ny verdi på boligen, kan du presse banken til å få best mulig rente. Får du ikke det bør du bytte bank.

   Da sparer du muligens enda mer penger.

   Lykke til!

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.