Får du blikk og kommentarer om dine ekstra kilo?

Kropps-hysteriet vil ingen ende ta. Gutter og jenter, kvinner og faktisk menn er mer opptatt av sitt utseende enn noen gang. Derfor kan det gå hardt utover de som har noen kilo for mye. Har du opplevd å få blikk eller kommentarer for dine ekstra kilo?

Utseende er viktig for de fleste, men hvordan man ser ut og hva hvert enkelt individ er fornøyd med er jo individuelt. Noen trives med å veie 50 kilo fordi det er vedkommendes idealvekt, andre trives med sine 95 kg.

– Det er dessverre en økende trend å legge ut bilder av seg selv på sin slanke-blogg der vekten er redusert siden sist. Noen er så tynne at de ser syke ut, og det alene er alarmerende fordi mange unge jenter og gutter tror det er slik man skal se ut, fordi mange ser opp til de bloggerne med mange lesere. Bør de tynneste av de tynne få lov til å bestemme selv- om sitt utseende?

Det faktum at stadig færre er fornøyd med eget utseendet må media ta skylden for. Stadig mer fokus på den perfekte kroppen og slanking kan være et farlig problem for noen.

Det er når andre begynner å legge seg bort i ditt utseende ubehaget kommer. Ingen har noe som helst med deg og ditt utseende å gjøre. Sier derimot din mor eller far til deg. » Nå ser det ut til at du har blitt litt tynn kjære deg, kanskje du burde spise litt mer?» Så er det en velmenende kommentar, men er den riktig?

Skal man tolerere kommentarer som går på utseende fra de som kun vil oss det beste?

Foto: Flickr/  girgene

Menn har begjært kvinner i mange tusen år. Slik vill det alltid være. For lenge siden hadde ikke kvinner så mye de skulle ha sagt, hun kunne være glad for om hun fikk beholde livet når mannen var ferdig med henne, tidene har heldigvis endret seg.

Fokus på utseende endrer seg i takt med tiden. Vi vil bli sett, vi vil bli likt og vi vil få så mange «likes» som mulig. Mange har et sterkt behov for å få anerkjennelse.

Noen liker best de tynne og smale, andre liker best de lange og tynne, men med timeglassfigur. Så finnes det helt sikkert noen som foretrekker de mindre og litt frodige. Slik er det med kvinner som skal velge sin perfekte mann også.

Dessverre opplever stadig vekk nordmenn å bli trakassert for sitt utseende, på jobben, på reise, i hjemmet eller negative kommentarer fra venner som egentlig ikke mener det vondt, men det oppleves som nettopp det.

Fra den dagen du blir født og helt til du trekker ditt siste åndedrag en gang i framtiden endrer kroppen seg enormt. Både utseendemessig og innvendig. Rekker du gjennom livet å bli helt 100% fornøyd med utseende?

Neppe. ikke alle er like opptatt av hvordan man ser ut. Kvinner er nok mer forfengelig enn menn, enda det helt sikkert finnes mange eksempler på menn som er langt mer opptatt av sitt ytre enn mange kvinner. Slik er det mellom kjønnene, men hvorfor er det så viktig for oss?

Er du fornøyd med deg selv?

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.