Fellesferien er ulykkestid- vær på vakt!

Fellesferie er en tid mange har sett fram i mot. Da man kan endelige få lov til å ha tid til å gjøre det man har planlagt lenge. F.eks å male huset, uten å ta de nødvendige forhåndsregler først, da kan det fort gå galt. 

Selvsagt skal man gjøre det man har lyst til i ferien, det er jo derfor man har ferie, for å endelig dra på tur med venner, kjæreste og familien.

– Men det betyr ikke at man ikke skal ta ting litt etter gangen, og ikke gjøre ting for fort uten å tenke over den kalkulerte risiko. Skal man f.eks gå i fjellet eller dra på den første båtturen med egen skute så må reisen planlegges, og man bør være sikker på at man har utstyret i orden, slik at man ikke kommer ut for utfordringer man ikke kan takle, eller ulykker.

Foto: Flickr/ Haikeu

Ulykker skjer, ofte med menneskelig svikt som hovedårsak.

– Når alkoholen går inn, går ofte vettet ut. Sørg for å være på vakt og årvåken for hva som kan skje på din ferd gjennom sommeren, så kan det hende du er heldig nok til å få oppleve neste sommer også.

Ulykker på vei, til vanns og til fjells skjer hver eneste sommer, du kan lett havne i denne statistikken om du raser ut på tur i din egen sommerferie med tanken om at du kan alt.

Lytt til din egen sunne fornuft og bruk en ekstra dag på gode forberedelser og ikke være redd for å ta i mot gode råd fra lokal ekspertise.

Sommerferien skal være hyggelig for alle, sørg for at også de yngste får lov til å delta på egne premisser, og at alle får være med på å bestemme destinasjon.

– Om far elsker Chelsea, så er ikke en tur til «Stamford Brdige» i juli den beste sommerferie for hele familien. Ikke er det smart å invitere alle til Syden om mor er hvit som skummet melk heller.

Planlegg i god tid, og ta vare på hverandre.

God sommerferie!

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.