Flørter du på jobben?

Kvinner og menn i alle aldre flørter med andre medarbeidere, det er mer naturlig enn å ikke flørte i det hele tatt, noen gang.

På arbeidsplasser hvor det er lik fordeling av menn og kvinner er sykefraværet lavere enn bedrifter som har en stor overvekt av et kjønn.

– Godt over halvparten av norske arbeidstagere ser kolleger innlede romantiske forhold i arbeidstiden, og syv av ti ser ikke problemer ved det. Tallene stammer fra rekrutterings-konsernet Randstads internasjonale Workmonitor, som gjennomføres fire ganger i året.

Hvor mye kan man tillate seg å flørte på jobben? Hvem flørter mest, og når går flørtingen over til å bli ubehagelig for kolleger som observer flørtingen? Kan en av partene bli oppsagt om flørten blir til et forhold?

Det finnes bedrifter som ikke aksepterer parforhold, der to arbeidstakere finner hverandre, så må den ene av disse finne seg noe annet å gjøre.

– For kvinner handler det ofte om selvhevdelse, det er gøy og en måte å få bekreftelse på. Kvinner kan dessuten tillate seg å gå ganske langt. Når menn flørter blir det straks mer politisk ukorrekt. D kan det fort bli snakk om hersketeknikk, trakassering og at kvinnen gjøres til et sex-objekt.

– Det faller oss naturlig å flørte med andre mennesker vi setter pris på. Noen finner også tonen for første gang med samme kjønn via sitt yrke. Det ender som oftest i en flørt, andre tar steget fullt ut og blir sammen med en kollega.

For mange er jobben det beste stede å finne en ny partner.

– Det kan være litt skummelt å ta initiativ til flørting når man er på jobb, og mange tenker at om de dummer seg ut, vil hele arbeidsplassen få vite om det. Faktum er at det ikke er så farlig for mange å flørte, ta kontakt, ta sjanse på å bli avvist. De fleste takler det bra.

– Å flørte er for mange en viktig måte å få bekreftelse på, å vite at man fortsatt har draget- for noen er det ikke så viktig om man er gift eller er i et forhold. Å flørte bør være akseptabelt i et hvert forhold. Det er når flørten går over i fysisk aktivitet at problemene raskt kan bli vanskelig å takle.

56 prosent av norske arbeidstagere sier at kjærlighetsforhold mellom kolleger finner sted fra tid til annen på deres arbeidsplass.

Har du peilet deg inn en å flørte med til neste «lønnings-pils?»

 

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.