Fotballfrue gjør nybakte mødre forbanna

Caroline Berg Eriksen, best kjent som Fotballfrue har nylig blitt mamma til en liten jente. 4 dager etter fødselen legger hun et bilde av seg selv med tilnærmet flat mage. En veltrent mage. Det er et spark midt i magen til alle andre nybakte mødre.

De fleste sliter lenge med å komme tilbake til normal vekt. Det et helt normalt. Berg Eriksen er bedre trent enn de fleste, mens kal hun ikke gå lov til det?

Flere mødre har uttalte seg i negative ordelag, noen er til og med kraftig forbanna, villsint for at Berg Eriksen ikke kan fokusere på sitt nyfødte barn og ikke kropp. Nå igjen. Faktum er jo at de fleste er så misunnelige at de gråter sine modige tårer for at ikke også de har six pack mindre enn 100 timer etter fødselen.

– Er det ikke litt typisk norsk å være i fistel over noen som provoserer, men som i realiteten har grunn til å være stolt over seg selv? Er det ikke litt typisk jantelov å skrike ut over noen som skiller seg ut? Selvsagt er det typisk norsk. Å se ut som Berg Eriksen bare dager etter en fødsel er smått utrolig og kun det.

TILBAKE ETTER FØDSELEN: Caroline «Fotballfrue» Eriksen ble mandag mamma for første gang. Torsdag la hun ut bildet til venstre på Instagram, og blir hyllet av de mange tusen tilhengerne.

Norges mest leste blogger er selvsagt svært heldig med å være lita og nett, men den magen kommer ikke av seg selv. Den ligger det time etter time i helsestudio bak, i langt tid før hun ble gravid var Fotballfrue en topptrent dame.

Man kan selvsagt diskutere hvor langt det er smart å legge ut et slikt bilde til sine mer enn 400.000 daglige lesere, som blir påvirket av hvordan hun ser ut rett etter en fødsel. De fleste nybakte mødre har fått med seg bildet som florerer i sosiale medier og i diverse nettaviser, svært får er positive. Noen går så langt som å si at hun går langt over streken.

En merkelig påstand all den tid det er Berg Eriksen egen kropp, hun legger vell ut de bilder hun selv ønsker. Selv sier hun at bilde er lagt ut fordi hun er stolt over kroppen sin. Hvilken strek er det Berg Eriksen går over? Bestemmer hun ikke selv over egen kropp og bilder?

– Norges mest leste og mest populære blogg er ikke topp tilfeldig. Caroline Berg Eriksen er en klok dame, en fornuftig og smart forretningskvinne som vet hvordan hun skal opprettholde interessen og skape overskrifter. Bildet er selvsagt lagt ut på Instagram for å provosere.

Hun visste veldig godt hva hun gjorde, hun lever veldig godt av bloggen sin, med en slik oppmerksomhet bildet gav, vil hun bli enda rikere. Mange kvinnelige bloggere har valgt å gjøre det samme som Fotballfrue, ved å legge ut sitt bilde av sin mage for å markere sin mening.

– De fleste hakker på Berg Eriksen får å være topptrent, og for å komme tilbake til normalvekt svært tidlig etter fødsel. Det er etter mitt syn skammelig, egoistisk og på grensen til å være patetisk. Er du misunnelig på noen med en trent kropp, bør du heller dra ræva di ut av sofaen og tren selv, ikke mobb Berg Eriksen for å gjør det du selv burde ha gjort.

Gratulerer med barn og kropp Caroline!

 

Foto: Instragram

Vargas

13 thoughts on “Fotballfrue gjør nybakte mødre forbanna

 1. Helt enig med deg her Vargas. Dette blir for dumt… Vi jenter blir oppfordret til å like kroppen vår uansett størrelse, men så fort Caroline legger ut et bilde hvor hun viser at hun er stolt av kroppen sin skrikes det opp om kropp press. Dette er rett og slett dobbeltmoralsk, damer som sier de ikke liker janteloven og lignende mener det egentlig ikke ser det ut som. De skylder på at unge kvinner som leser bloggen blir utsatt for kroppspress. Hva med alle de stygge kommentarene som slenges ut? 16 åringer leser nok det også, og tror dermed det er greit å mobbe… Hele saken er helt tragisk, og jeg blir så utrolig provosert over at man kan synes det er ok å behandle noen slik Caroline blir behandlet.

  Ingen har så mange unnskyldninger som mødre når det gjelder kropp føler jeg.

  1. Hei Helene

   Du har skrevet et meget godt innlegg som jeg kopierer her i kommentarfeltet: http://www.helenedrage.com/jeg-er-redd-for-a-fa-barn/
   (Jeg håper mange leser det)

   Er så enig med deg. Trist at mange lar det gå på misunnelsen løs.
   Fordi det er jantelovens kraft som er resultatet av de nedverdigende kommentarene mange kommer med mot Caroline. Trist, men sant.

   Håper det ikke skremmer deg bort i fra å oppleve den viktigste perioden i livet. Det å bli foreldre.

   Tusen takk for din kloke kommentar:)

   Vargas

 2. Er det ikke utrolig?
  Se tilbake på forrige ukes SoMe..

  Når Kari Normann kjøper designerklær til sine barn er de dårlige foreldre og forbilder.
  Når Fotballfrue kjøper designerklær til sitt barn er det misunnelse.

  1. Hei Johanna

   Må innrømme at Caroline får svært mye kritikk helt uten begrunnelse, jeg har tidligere vært negativ til den ekstreme markedsføringen
   mht Lavkarbo og Atkins produkter som jeg mener er helt feil. Men jeg støtter henne i kampen mot mobberne som hakker på henne fordi hun
   ikke har varige mén etter fødselen, det blir bare dumt.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

   1. Ja, noen er sikkert usaklig i sin kritikk, men vi snakker om svært få ift de saklige spørsmålene. Hva med å svare de som er saklig?
    Vi snakker om dama som hevder hun ikke kan si hvilket parti hun stemmer på fordi hun har så stor påvikrningskraft og som avfeier all kritikk med at de ikke har satt seg inn i hva bloggen handler om (ref. Finn S.), dobbelt moral og misunnelse!

    Den store massen av kritikk går ikke på at hun ikke har lov å være stolt av kroppen sin. Overhode ikke! Dog stusser jeg også over behovet over å legge ut undertøysbilde på nett. For stolt over seg selv er ikke det samme som søken etter bekreftelse eller selvskryt som virker å være et mye brukt argument.

    1. hei Johanna

     Fotballfrue bør selvsagt være forsiktig på hva hun skriver på sin blogg fordi det har så stor betydning for så mange, men like fullt
     er hun «bare» en blogger, man må ta det innover oss. En helt vanlig flott ung dame. Media går jo over styr når hun kommer med noe spesielt, men
     allikevel så vanlig som et bilde av seg selv i trusa.
     Slikt går bare an i Norge.

     Takk for dine kloke ord.

     Vargas

     1. For meg og deg – og mange andre voksne er hun ja, «bare» en blogger, men for jenter fra 12 og noen år oppover er hun et forbilde, manifestet av perfekt og noe de ønsker å være (jfr. kommentarfeltet til bloggen). De ser ikke at alle hennes «favoritter» er noe hun er betalt for å skrive om og tjener penger på. De takker for rabattkoder og omtaler henne som snill som gir de slike. Hun har en enorm påvirkningskraft på sine lesere og velger å avfeie den med at man må ta et ansvar selv – når hun kritiseres for kroppsfokuset. Barn – som de på 12-13 år faktisk klarer ikke være bevisst at dette er en bedrift som tjener masse penger.

      Vil si meg uenig med deg at å legge ut bilde i blondeundertøy 4 dager etter fødsel overhode ikke er vanlig i Norge.

     2. Hei igjen Johanna

      Vanlig er det nok ikke, men det er hennes valg å gjøre det- det er ikke grunnlag for å kritisere henne eller fortelle henne om å ikke gjøre det. Selvsagt
      har Fotballfrue et viktig ansvar om å være et godt forbilde for seg selv og alle sinne mange tusen lesere. Like fullt så ser jeg ikke grusomhetene» i saken.

      Topp-bloggere tjener enorme summer, det er god butikk å vise seg fram og Berg Eriksen gjør det bedre enn de fleste. Det må andre nybakte mødre bare tåle.
      Det står som sagt mange timers trening i lang tid bak en slik mage, så kort tid etter fødselen.

      Takk for ditt bidrag til debatten.

      Vargas

 3. Enig!

  Fotballfrue legger ut bilde av SIN kropp fordi hun har stolt av den (.. eller vil provosere etc. – det er egentlig det samme). Hun oppfordrer da ingen til å se ut som seg?! Hun sier ikke at dette er idealet/fasiten? (Åjoda.. for dette er noe hun virkelig har jobbet for og nå viser stolt frem. Selvfølgelig er det hennes ideal!! -var en kommentar)Hva så hvis dette er hennes ideal. Det MÅ ikke dermed være alle andres?

  Hun understreker jo ofte at ALLE skal være stolte og fornøyde uansett str og fasong.

  Men fordi hun passer med det ALLLE betrakter som et ideal, så skal hun ikke få vise seg frem. «Vær stolt i ditt eget hjem, og vis deg bare for din mann. Du må jo ta hensyn til de «99%» som ikke ser slik ut.»

  Mens fotballmager og overvektige som legger ut bilde skal hylles! Til tross for at halvparten av 40-45 åringer i Norge er overvektig!! Det er et mye bedre signal å sende til yngre. Ikke ta vare på egen kropp.. For den er ikke knyttet til helse, bare utseende og kroppspress..

  «Ikke alle har tid eller energi til å se ut som Fotballfrue. Jeg vil vise hvordan normale kvinner ser ut». Det kreves ikke SÅ MYE tid og energi og spise sunt og være aktiv. Men det krever vilje og prioritering.

  1. Hei Siri

   Hyggelig å høre i fra deg.

   Du har selvsagt helt rett. Når man er så profilert som det Fotballfrue er, vil mange ha en mening om henne. Problemet for de fleste
   er at de ikke klarer å skjule sin misunnelse. Hun må jo få bestemme over seg selv, sin kropp og hvilke bilder du ønsker å publisere.

   Man skulle tro hun var en kriminell når man leser alle useriøse og til en viss grad, irriterende dumme kommentarene hun får via sosiale
   medier.

   Janteloven står utvilsomt veldig sterkt i Norge, fortsatt.

   Takk for din kommentar Siri.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.