Frelsesarmeen fortjener hver krone de får inn!

Å straffe Frelsesarmeen fordi den sentrale ledelse ikke godtar homofili blir som takle spilleren i stedet for ballen. Det blir gult kort. Husk hvilken viktig jobb Frelsesarmeen gjør for de fattigste og andre som  ikke har det like lett som oss andre. 

– Mer enn 125 timer døgnet rundt står det et telt mitt i Oslo-sentrum, åpent for alle. De som står der tar i mot alle mennesker som trenger noen å snakke med, noe å bite i eller varme seg litt etter å vært ute i vinternatta helt alene. Det finnes mange skjebner som ikke får den hjelpen de trenger fra det offentlige. Representantene i Frelsesarmeen spør ikke vedkommende hvilken legning man har, før de får komme inn.

Teltet er innredet med møbler fra Fretex og det tilbys gratis kaffe og vafler med plass til både liten og stor. Hver dag og kveld arrangeres det konserter. Man kan møte noen for å slå av en prat med, et pledd og ei hånd og holde i om man vil. Teltet skal være et sted der alle er velkomne bare for å ta en pust i bakken i den hektiske før juletiden. Alt er selvsagt helt gratis.

Hvert år har Norges rikeste fotballklubb Rosenborg gitt 25.000 kroner til Frelsesarmeen, blant andre. Denne støtten trekkes etter at det har blitt kjent at de som er praktiserende homofile som lever i et homofilt ekteskap eller i et forhold, ikke får lov til å være soldater eller offiserer hos Frelsesarmeen.

Her gjør så vidt vi kan bedømme RBK en stor feil som vil skade langt flere vanskeligstilte mennesker pga en prinsippsak. Frelsesarmeen er den organisasjonen i Norge som hjelper folk i nød, fattigdom, rus og andre utfordringer mennesker som har falt utenfor systemet møter. RBK burde heller ha doblet beløpet fordi antall fattige, narkomane og vanskeligstilte øker for hvert år i Norge.

Hvert år settes julegryta ut på gatehjørner og torg. For mange byr den på julestemning − for andre mat, varme klær − og verdighet. Det blir feil å la være å gi en pengegave fordi et regelverk i organisasjonen forbyr soldater og befal å leve i et homofilt ekteskap.

Frelsesarmeens arbeide med å hjelpe de aller svakeste i samfunnet fortsetter med uforminsket styrke og vell så det. De trenger og fortjener hver eneste krone de kan få inn i sitt meget viktige arbeide. Denne store organisasjonen har vært i Norge i mer enn 125 år, og vil heldigvis eksistere lenge etter at både du og jeg er borte.

Gi penger i Gryta så det virkelig monner du også!

 

Kilde: Frelsesesarmeen.no

Foto: Flickr/  Frelsesarmeen

Vargas

2 thoughts on “Frelsesarmeen fortjener hver krone de får inn!

 1. Du skal ikke tåle så inderlig vell, den urett som ikke rammer dem selv. Sitat: Arnulf Øverland
  Homo, hetero eller bi det er så utrolig dumt og støtte en organisasjon som ekskluderer folk på bakgrunn av en så privat ting som seksuell legning.

  1. Ola, det er sant det. Godt poeng, men spør alle de som drar nytte av og får hjelp via Frelsesarmeens arbeid og innsats.
   De er nok ikke enig med deg, men med meg.
   Det er en uskyldig tredjepart som blir rammet hardt om vi ikke gir penger slik at Frelsesarmeen kan gjøre sin meget viktige
   innsats for de fattigste.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.