Fryktens sentrum! Hva gjør deg virkelig redd?

Du vet at mørket ikke er farlig, men mangelen på lys gjør deg usikker fordi du ikke kan se hva som beveger seg der ute. I regn og kraftig vind blir det enda vanskeligere å se, for det beveger seg noe foran vinduet…. ( er du en sart sjel, eller blir lett skremt- bør du ikke lese videre!!)

– Det er skrevet store mengder bøker og laget millioner av filmer som gir deg den nødvendige nerven, den nerven som gjør at hårene reiser seg i nakken og øker pulsen din. Litt spennende, men mest skummelt.

I mørket er det ofte ting som beveger seg for ikke å bli sett. Ofte mindre dyr som bruker den tiden på døgnet det er mindre lyst for å beskytte seg selv fra andre dyr. Dyr som sover når det er mørkt.


 – Du husker skrittene bak deg, de som ble raskere og raskere, der du ikke trodde det var noen, men du hører de raske skrittene, blodet ditt er allerede i ferd med å stivne, du kaster etter luft og snur deg, da våkner du. Gjennomsvett og lettet over at det kun var en drøm, jo for det var en drøm ikke sant?

Ditt største mareritt, som du bare har hørt om i nyhetene, lest i krim-bøker eller sett på film. Hva er det ikke laget film om? «Motorsagmassakren» blant annet.

–  Mareritt om å bli stengt inne i et mørkt og kalt rom av en syk jævel som vil gjøre alt med deg, en patetisk lort som nyter av å se andre lide. Han skjærer sakte av deg øret, med en sløv kniv- du kan merke blodet som drypper,  mens han smiler og ler, og du er i ferd med å gå fra vettet.

– Den type mareritt om å være alene med en gal seriemorder, akkurat like vond som de ant-heltene du leser om i bøker og som det alltid kommer nye filmer om. En som er i stand til å skremme deg til døde.

– Smerten av å bli stukket med kniv, brent, slått eller skutt er ikke den verste, men den uutholdelige uvissheten om hva som skal skje er mer skremmende for de fleste. Skal du snart dø, vil han ta mine barn og min familie?

Spørsmålene er mange og antallet stiger jo lengre du er fanget i svinets mørke fangehull.

– Problemet med verden av 2013, så er det dessverre en del slike mennesker som er villig til å ta store sjanser på å få tak i et lett offer. En som deg, som ikke er redd for annet enn mørket. Mørket alene er jo ikke farlig.

Det som skjuler seg i mørket derimot…

Vargas

Foto: Flickr/  FotoJota ~ Juan Manuel Sancho

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.