Geir gjør deg klam i hakket

Lavtrykket og ekstremværet «Geir» har med seg enorme nedbørmengder, lyn, torden og en temperatur godt over 25 grader. Målt til 28 noen steder på Østlandet samme dag som sommerferien tar til for mange hundre tusen skoleelver. 

Med ekstremværet som kommer er det også lett å bli for varm. Personlig svetter jeg like mye oppover som nedover. Et tappert forsøk på å demontere tre-benet fra kneet opp opp, ble mislykket.

Blir så lett søkkvåt i knehasene.

009.jpg

Stille før ekstremværet Foto: Privat

-Med svært mye nedbør, vil det på ny bli flom på sentrale Østlandet og i Oslogryta. Det er veldig synd siden det er den dagen i året det samles mest mennesker i Norges hovedstad grunnet VG-lista Top 20, sommerferie og start på turistsesongen.

– Ekstremværet «Geir» er omfattende og gjelder ikke bare for Oslo og omegn. Varselet gjelder også for Agder, Telemark, Buskerud og Oppland. Har du tidligere i år opplevd flom og skader på egen bolig, bør du allerede nå begynne å ta alle forhåndsregler og fjerne verdier fra flomutsatte områder.

Slipper man unna «Geir» med å bli våt på ryggen og litt klam i hakket så skal man vel egentlig bare prise seg lykkelig. Flere av de største forsikringsselskapene har sent ut advarsler om ekstremværet som kommer.

Bare ikke været på starten av sommerferien er synonymt med de resterende feriedagene denne sommeren.

Husk at du har ansvaret for å sikre deg selv, din eiendom og dine verdier- ikke la «Geir» ødelegge ferien din!

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.