19. august 1973 ble hun født. Norges neste dronning. Alenemoren fra Kristiansand som tok Haakons hjerte og som ble hele Norges kronprinsesse som bare hun kunne.

Hans majestet kongen var sikkert like usikkert som han fars var, da Harald kom drassende med Sonja i sin tid. Kongen brukte bare litt mindre tid på å akseptere Mette Marit, enn hva Kong Olav gjorde med Sonja den gangen.

Mette Marit har en egen evne til å blomstre og har vel strengt tatt ikke gjort annet siden hun ble avbildet på benken med kaffebeger i hånden sammen med Haakon for mange år siden.

Norges neste dronning blir 40 år i dag- hun har på den tiden fått tre barn. Marius Borg Høiby født i 1997, Hennes kongelige høyhet Ingrid Alexandra født i 2004 og prins Sverre Magnus født i 2005.

Kronprinsen fortalte et samlet pressekorps at hans utkårede hadde levd et «utagerende liv,» ikke et problem for det forelskede paret, men kanskje for kongehuset, som valgte å få politiet til å sjekke ut Mette Marits omgangskrets om disse kunne være en risiko for kongehuset.

Safety First.

Kronprinsessens erfaring i livet som alenemor, som utagerende kvinne og som tøff nok til å ta en av de viktigste rollene i moderne tid kan man trygt si at vi har et verdig dronningemne i Mette Marit.

– For 12 år siden, 25 august 2001 giftet Haakon og Mette Marit seg i Oslo Domkirke, ikke et øye var tørt i det ganske land. Siden da har den flotte Kristiansands-jenta et lite stykke Norge som stadig flere ble begeistret over. Hun har stått ved Haakons side som en bauta. Ingen utskeielser fra sitt tidligere liv har vært å spore.

Ikke en eneste negativ overskrift.

Dronning Sonja har garantert visket Mette Marit et ord eller to på veien. En vei som en dag fører til Mette Marit som Norges neste dronning.

Gratulerer med dagen Mette Marit av Norge!

 

Vargas

 

Foto: Flickr/ Samlerhuset

Tags: Mette Marit

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
DU er statsminister for en dag – Hva kan du utrette?

Valget er en viktig happening som du bør være en del av så sant du er gammel nok, og er...

Skolestart for store og små

Mange tusen seksåringer sover nok litt urolig i natt. En av de viktigste og mest spennende dager i livet står...

Lukk