Hai tar fler liv enn noen gang, svømmerekord på gang

Chloe McCardel skal forsøke å svømme fra Cuba til USA. 27 åringen fra Melbourne i Australia har allerede gjort solide rekordforsøk tidligere med stort hell. Hvis Chloe lykkes nå vil hun sette ny verdensrekord for lengste svømmetur i havet uten assistanse.

 -Å legge ut på svøm i haienes rike er selvsagt ikke noe man gjør uten forberedelser og nøye planlegging. Haien er et rovdyr på jakt etter mat. Menneske er ikke normal føde, men blir den nysgjerrig og vil utforske i tillegg til å være preget av sult, kan det gå galt om man er for nær.

Chloe og hennes mann Paul har sett for seg de fleste hendelser, men vet at Florida-stredet er et farlig havområde som aldri tidligere er krysset av noen svømmere uten haibur.

Det australske paret forteller til britisk media at de ønsker å gjøre alt for at hai og brennmaneter skal vise minimal interesse på turen.

Chloe McCardel

– Spesielt i område rundt Australia, Florida og i Karibien er det dessverre langt fler haiangrep nå enn for få år siden. Hvert eneste år er det mennesker som må bøte med livet pga hai. Flest er det rundt Australia.

Hvis 27 år gamle Chloe klarer å gjennomføre sine planer, vil hun være alene om å krysse en 70 timers svømmetur, over 170 kilometer. Den lengste solotur uansett kjønn, uansett hav, uten støtte eller hjelpemidler.

Bragden skal etter planen gjennomføres i juni.

Chloes kommentar til rekordforsøket er enkelt. «Vi var på utkikk etter en ny utfordring med noen forskjellige elementer som vi ikke har møtt før, og ønsker å se hvor langt vi kan presse maraton svømming.»

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pEHpFCFX14E[/youtube]

Amerikanske Diana Nyad (62) måtte avbryte et forsøk på å svømme fra Cuba til USA, bare 90 km fra land. Totalt utmattet, dehydrert og brannskadd. Det var hennes tredje og siste forsøk.

Chloes mål med svømmerekorden er å samle inn penger til kreftsaken.

– Et imponerende forsøk som kommer til å bli lagt merke til verden over, uansett utfall. Alle bør uoppfordret gi penger til verdens mest omfattende cellevekst-deling, som i verste fall betyr døden for den som ikke får tidsnok behandling.

Mosjons-svømming for egen helses skyld vil aldri bli det samme, uansett om Chloe lykkes eller ei.

Heia Chloe!

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.