Halv skatt på desember lønn gir deg muligheter

Du har allerede satt opp en liste over hvem som skal få julegaver av deg i år, ikke sant? Så har du satt opp et budsjett på hvor mye du skal kunne kjøpe til av den totale summen du har til rådighet. Enig? Har du ikke planene klare sier du? Du skal vel ikke handle til jul på kreditt?

– På den siste lønna i året, er det som kjent halv skatt. For de fleste gir det noen tusenlapper ekstra å handle for. Mange tusen nordmenn velger faktisk å gå amok i julegave-rushet med kredittkort som det er svært dyrt å bruke, om du ikke betaler tilbake hele beløpet innen rimelig tid. Det er vanskeligere enn man tror.

Om det blir jul i år også? Selv om du ikke har bakt alle syv slagene med julebakst og vasket alle rom fra gulv til tak? næææ, er ikke helt sikker, jo da. Det blir jul i år, men du kan gjøre det så mye enklere for deg selv og din privatøkonomi. Vær smart, spar penger ved å handle billig på nett.

– Derfor bør du som sagt, sette opp et budsjett, når lønna kommer, setter du av det ekstrabeløpet som den halve skatten utgjør, og bruker denne til f.eks julegaver. Vil du allerede nå, mer enn en måned før jul begynne med noen innkjøp er det smart. Da slipper du unna det verste kaoset i de store kjøpesentrene.

– Om du bruker oppsparte midler, visakort eller en annet type kredittkort så les bruksavtalen nøye. Mange kredittselskap har gunstige avtaler med svært lav rente, om man passer på å betal i tide. Det har jo du allerede satt opp i budsjettet ditt. Når desemberlønna kommer inn, så betaler du hele beløpet du har brukt via ditt kredittkort.

Smart?

– En ting er viktig, sørg for å holde deg til budsjettet ellers kan det bli vanskelig å få betalt hele summen innen tidsgrensen på kortet. Du har egentlig god tid fordi fristen for å betale hele summen er ofte 45 dager. Men betaler du når du har penger så er du godt innenfor.

Husk å ta med alle, tanter, kusiner, onkler, tanter, svigermor og stefar, brødre, søstre og ikke minst stemor.

Å måtte rase avgårde til en halvtom bensinstasjon for å kjøpe en dyr konfekteske, på selveste julaften er både pinlig og litt dumt, bare fordi du slurvet når du satte opp budsjettet og hvem som skulle få gaver av deg i år.

Planlegg julen, så sparer du penger!

Lykke til!

 

Foto: Flickr/ alila33

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.