Hest er hest og kjøtt er kjøtt

Det er direkte skammelig at Lasagne og annet som er salgbar mat blir kastet bare fordi det inneholder 1% hest. Er vi komplett gale her i landet? Verden over er det millioner som sulter, så skal vi kaste mat fordi vi ikke har fått beskjed om at det er hest vi spiser?!

Satt litt på spissen så man man begynne å stikke finger´n i jorda. Hest er best som pålegg, eller middag. Slik har det også vært i Norge veldig lenge.

Hest hat vært på menyen så lenge det har vært mennesker og hest på planeten samtidig, og det har det vært i ca 160.000 år om man blar lenge nok i et slitent leksikon, og slår opp på Hest eller (Equus ferus caballus) som det så pent heter på latin.

Kunne ha vært hvilken som helst biff på en meny i Frankrike på en av de fineste restaurantene med det navnet.

Hestekjøtt hos Eidsmo/Dullum                                  Hest er utmerket kjøtt til menneskeføde Foto: NRK.no

Om du hadde fått hest til middag, innbakt i en Lasagne eller som i gryteretten, er du helt sikker på at du hadde kjent forskjell i fra kjøttdeig fra storfe?

Dette er hysteri av en annen verden, til tross for at det selvsagt skal stå hest på pakningen om det inneholder hest. Poenget er at vi dauer ikke av å spise hest, det er fullgod vare som noe annet kjøtt.

-Hestekjøtt brukes i pølse, spekemat og biff, det er åpenbart at dyret har fått et noe uheldig rykte siden noen i Romania hadde litt for mye hest igjen på lager, og kastet dette i diverse produkter som skulle til andre land i Europa. Problemet er som kjent at de «glemte» å sette «horse-meat» på pakningene.

Slutt å klag, og tenk heller på de som verken har hest, korn eller ris. Vi nordmenn kaster mest mat av alle land i verden.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.