Hva du sier og måten du sier det på er av stor betydning

Hva du sier til din partner er viktig, men det er minst like viktig hvordan det sies. Er du ikke på vakt kan du snakke på deg irritasjon som fører til krangling, som igjen fører til at man går og skuler på hverandre.

Kommunikasjon er den røde tråden i et hvert forhold. God kommunikasjon kan være nøkkelen til suksess. Skal man være god på kommunikasjon så skal man være like flink til å lytte som å snakke.

Ha dine unnskyldninger klare for dine feil før du begår dem.

Alt for mange par har brudd som eneste utvei på problemer i forholdet. For 50 år siden var ikke det tema, man måtte finne ut av problemene selv, og da handlet det om god kommunikasjon for å lykkes. Man må aldri bli redd for å uttrykke følelser enten de er positive eller negative,

Et eksempel:

«Nå er det faen meg på tide at du hjelper til i huset og får ting på plass her, du sitter bare på ræva og leser». Dette er en dårlig måte å snakke til andre på, uansett hvem det er. Om man velger en annen utvei, uansett hvor frustrert man er og sier heller: «Jeg har støvsugd hele 1, etg, kan du være så snill å vaske bade kjæreste min?»

– Man skal ikke være hjernekirurg eller samlivsterapaut for å forstå at det er alternativ to som gir best resultat i hjemmet.

048

Foto: Privat


Kvinner og menn har svært forskjellig syn på hva som bør prioriteres av husarbeid. I mange forhold er det viktigere for henne enn for han. Det betyr ikke at det er hun som skal gjøre alt.

God kommunikasjon, gjensidig respekt og en hel del kjærlighet i bunn er kjedelige floskler som blir brukt for ofte. Grunnen er nettopp at det er limet i et hvert forhold, og kan ikke brukes for ofte.

Snakker du ordentlig, og viser din partner respekt, og er ærlig på hvordan du mener arbeidet i hjemme skal fordeles, er det stor sjanse for at dere blir enige. God kommunikasjon handler like mye om å lytte som å snakke.

– Noen menn lar kvinnen styre i hjemme, mest for å slippe å ta tak i ting som ikke er så interessant, bare han får ha kontroll over fjernkontrollen så er han fornøyd. Andre menn er ekte tøffelhelter og tør ikke si annet enn «ja kjære» til det meste. Det er enda en god grunn til at forhold brytes, men det kommer vi tilbake til i en annen artikkel om ikke lenge.

Mange par velger brudd som eneste utvei fordi man ikke klarer å snakke sammen. Det er ofte en svært lettvint løsning som brukes som unnskyldning for noe annet. Er man glad i hverandre fortsatt så bør man ta kampen, sette seg ned og fortelle med egne ærlige ord hvor skoen trykker. Finn tilbake til de dagene dere ble et par, og hvorfor dere ble det.

Masse frustrasjon og aggresjon kan få utløp via en god samtale der begge lytter like mye som den andre. Vis respekt og vær ærlig nok til å si det du mener. Si unnskyld der du vet at det er påkrevd.

For mange kan det være vanskelig nok, da kan det være lurt å øve i enerom først. Det er bare å si det, bare husk å si det viktigste til slutt. Begge fortjener å høre det. De viktige ordene.

Jeg elsker deg…

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.