Hva gjør julen din perfekt?

Alle elsker å få julegaver, men kan det være andre ting som gjør julen helt perfekt for deg? Bor du langt hjemmefra så er det kanskje det fineste som kan skje, at du kan få komme hjem til dine kjære til jul?

Å være sammen med de som betyr aller mest er selvsagt viktig for mange. Når julen ringes inn kan man endelig la julefreden senke seg, pynte hus og hjem og la den deilige julestemningen sige inn. Tenne lykt og lys i hver krok, spise godt og se til at alle har det fint, det er også viktig i julen.

– Dessverre er det mange i Norge som gruer seg til jul, spesielt mange unge ser på julehøytiden med skrekk og gru av ulike årsaker. Heldigvis finnes det hjelp å få for de som har det vondt og vanskelig hjemme. De ønsker seg neppe Playstation 4 eller ny mobiltelefon. De ønsker seg nok heller en edru mor og en far som lar være å slå, spesielt akkurat på julaften- hadde det vært fint å slippe.

Antallet unge som ringer forskjellige offentlige nød-nummer i høytiden er økende. Sjansen er stor for at også du kjenner barn eller unge som gruer seg mer enn de gleder seg til jul. Barnevernstjenesten er stengt i høytider, da kan det være vanskelig å få tak i voksne som ønsker at nettopp du skal få det bedre.

Derfor finnes det alternativ hjelp. Alarmtelefonen for barn og unge har åpent i hele julehøytiden. Der sitter det voksne som bryr seg og det er selvsagt helt gratis å ringe. Skulle ting bli vondt, vanskelig og kanskje litt skummelt så skal du ringe til Alarmtelefonen.

Da blir du hørt av mennesker som vil gjøre alt de kan for å hjelpe deg, og ingen samtaler er uviktig. Alle får svar og alle får hjelp.

Jula skal først og fremst være hyggelig for barn og unge. Du som forelder eller omsorgsperson for unge har en plikt til å bry deg, en plikt til å ta ansvar å sette barnas ve og vell foran alt annet. Da kan man f.eks velge å drikke alkoholfritt for barnas skyld på julaften.

Det kan være nettopp det som skal til for å gjøre julen helt perfekt for noen barn.

Hva gjør Jula perfekt for deg?

Alarmtelefon for bar og unge er 116111

 

Foto: Flickr/ syd delicious

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.