Hva irriterer deg mest hos andre mennesker?

Har du en kollega som går rundt å promper ved enhver gyllen anledning? Eller irriterer du deg over mennesker som på død å liv skal legge ut skrytebilder av seg selv i sosiale medier?

– Mulighetene er mange, og du kan bli eitrende forbandet på andre som ikke lever etter de normer og regler du selv er vant til å leve etter. Bør vi kanskje tolerere at andre mennesker ikke er lik som oss selv, men heller helt forskjellig på alle mulige måter?

– I trafikken f.eks, bare der alene kunne man ha plukket et utall av situasjoner der man lett kan irritere seg over andres kjøring og manglende trafikkforståelse, bruk av blinklys og for lave hastighet.

Ingenting er mer irriterende enn folk som bare fortsetter å snakke når du avbryter.

 

– Du har helt sikkert vært i nærheten av å gå på veggen av at svigermor har kommet på uanmeldt besøk, bare for å irettesette eller klage på et eller annet for så å invitere seg selv til dere på julaften- i det hun endelig går igjen.

Foto: Flickr/ Jen and Rick


– Hva med offentlige tjenester, ditt lokale postkontor, som nå kun er post-i-butikk, eller din tidligere favorittbank som nå bare er en App? Her er det også store muligheter til å irritere på seg mavesår om man ikke er av det tålmodige slaget.

– Prøver du å ringe til Telenor, GET eller en mobiltelefonleverandør så kan du banne på at det er stor trafikk og den irriterende stemmen i andre enden sier: «Du er nå nr ni i køen. Du går stadig lengre bakover i køen, din tosk.» Satt litt på spissen.

– Blir man irritert, men kvier seg for å si det, så bør man se an settingen før man begynner å slå i bordet så koppene hopper og du skremmer vannet av både unge og gamle. Allikevel er det på sin plass å være ærlig nok til å si i fra.

– Gjør det på en voksen, ryddig og saklig måte, så kan det hende du får den respekten du fortjener ved å ytre din irritasjon eller misnøye. Vær litt klar over at du kan få en skyllebøtte tilbake, eller enda verre, at vedkommende reagerer med tårer.

Ikke bruk tiden på å irritere deg over ting du ikke får gjort noe med, som f.eks været.

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.