Hva skjedde egentlig med Sigrid?

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra sitt hjem i Oslo i august i fjor, hun ble meldt savnet kort tid etter at hun ikke kom hjem som avtalt. En måned senere ble hun funnet drept. Hva skjedde med henne og hvem gjorde det?

Alle foreldres store mareritt er å få vite at deres barn ikke lenger er i live.

– Sigrids foreldre vet at hun er død, men de vet ikke hva som faktisk skjedde, hvor og når, ei heller hvem som tok henne. En mann som via Facebook kaller seg for ‘Swaggy’ er siktet i saken. Politiet har funnet Sigrids DNA-profil, ikke langt i fra stedet der 16 åringen ble funnet inntullet i plast og dynket med en veske som gjorde det vanskelig for sporhunder å finne henne.

Sigrid ble funnet dopet og drept like ved skogholtet ved Tømteveien i Kolbotn, 16 km fra den siktede 37 åringens campingvogn, 4. september etter å ha vært savnet i en måned.

Et kaldblodig drap, en villet handling der ofret var et barn. Politiet står fortsatt uten gjennombrudd i denne saken hovedsaklig fordi den siktede nekter å snakke.


Politiet vet heller ikke hva som tok livet av Sigrid. Det skal ha vært hørt fortvilte rop den natten jenta forsvant, det ble funnet noen personlige gjenstander inne på området til en barnehage, bare noe få hundre meter fra Sigrids barndomshjem. Utover dette står politiet uten nevneverdige spor, hvilket ikke er så vanlig da det finnes et offer.

– Forfatteren og journalisten Hilde Sandvik skrev en kronikk etter at Sigrid ble funnet drept. “Att døda ett barn” er selve fasiten på hva mange av Sigrids familie og venner må føle nå. Les hennes rørende og sterke kronikk her.

– For den siktede i Sigrid-saken ser situasjonen meget alvorlig ut, han er ikke dømt, men med et så klokkeklart bevis som et DNA er, vil det være rart om det ikke kom en tilståelse innen rimelig tid.

Foreldrene til Sigrid kan ikke få fred før det foreligger en dom. Det må finnes bevis for hva som skjedde og det bør og må politiet finne ut av. Rettsaken mot den siktede vil komme opp i løpet av høsten 2013.

Et drap på et uskyldig barn må åpenbart straffes med lovens strengeste dom.

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.