Hvorfor noen kvinner velger å være utro …

Noen kvinner og noen menn velger å være utro mot sin partner. Årsakene er ofte svært forskjellige. Menn er utro fordi de vil ha anerkjennelse og fordi de vil vite om de fortsatt har draget.

– Kvinner vil ha spenning og bekreftelse på at de fortsatt er attraktive.  Alle de nevnte årsaker kan sikkert også byttes til hvert av kjønnene. Dersom du ikke får nok oppmerksomhet hjemme, går det ut over selvfølelsen. Da får man gjerne behov for å komme seg ut på markedet og teste om man fremdeles er tiltrekkende.

En mann som bare snakker sin kvinne etter munn, og er med henne i butikken for å handle, og bærer hennes vesker i mens hun er i prøverom etter prøverom, blir ofte ikke gammel i forholdet. Hvis ikke han er der fordi han ikke vet om noe annet og  fordi han har vært ved hennes side hele livet. Da kan han bare ha det så godt. Kvinner vil ha menn. Menn med hår på brystet og baller av stål. Ikke mamma-gutter som drar henne i skjørtet av feil grunn.

De utro kjenner kjærlighetens gleder, de trofaste kjenner dens tragedie.

– Du er fortsatt glad i din kjæreste, men begynner å bli lei, og har lyst til å prøve nye stier. Du vil egentlige fortelle om din frustrasjon, men har rett og slett ikke nok mot til å håndtere problemene. Du velger den feige veien – og er utro.

Seksuell aktivitet er viktig også for kvinner, men det rangerer ikke høyest. Når den ene parten i et forhold er utro, reagerer mannen og kvinnen forskjellig.

– Når kvinner er utro, er det følelser i bildet. Nettopp derfor kan det være vanskeligere for menn å akseptere at kvinnen er utro.

Stadig flere kvinner oppgir dårlig sex som en grunn til at de er utro. Muligens er ideen som mange menn har om at forspill varer i 30 sekunder en av grunnene til utroskap i noen forhold. Sjalusi kan være en annen årsak. Noen menn kan være sykelig sjalu, og setter bånd på sin partner mht sosiale møter der han ikke er med i planene.

Utroskap kan gi et skikkelig adrenalinkick. I en stressende og kanskje monoton hverdag kan utroskap fylle et spenningsbehov.

Dette er kanskje den den minst sannsynlige årsaken til at en kvinne er utro. Vanligvis ville hun forsøkt å snakke med kjæresten sin først for å fortelle ham at hun ikke er fornøyd i forholdet, men dersom han ikke hører eller reagerer på hennes misnøye, kan hun muligens bruke dette som en unnskyldning for å lete etter en annen partner. Naturlig nok.

God kommunikasjon, gjensidig respekt, troskap og kjærlighet er bærebjelkene i et hvert forhold.

Vil man ikke mer bør man være voksen nok til å si i fra, men husk at gresset neppe er like grønt » på andre siden av gjerdet»- enda så fristende det ser ut.

 

Vargas

5 thoughts on “Hvorfor noen kvinner velger å være utro …

 1. Tror generelt sett at utroskap bunner ut i en eneste faktor, og det er en manglende vilje eller evne til å fokusere på noen andre enn seg selv. Altfor mange bruker det ubevisst som en måte å figurativt sette fyr på huset i løpet av natten for å slippe å diskutere en ny farge på bordkledningen, og det blir litt vel patetisk. Skal jeg være helt ærlig så ville jeg ikke vurdert en partner med historikk for slikt, enkelt og greit – uansett innpakning 🙂

 2. Lite reflektert kommentar. Om du har blitt avvist og tråkket på gjennom ekteskapet forstår jeg godt at du er utro. Det er ikke alltid den som er utro som kun tenker på seg selv.

  1. Hei Svein

   Om det er den siste kommentaren du sikter til så er jeg ikke enig med deg. Det er jo av egen interesse man velger å være utro- også om man blir tråkket på. Mulig det rettferdiggjør utroskap langt mer enn om man gjør det kun for spenning.

   Takk for at du bidrar i debatten!

   Vargas

 3. Gudene skal i alle fall vite at min forrige eks perfeksjonerte avvisning som metodikk for å oppnå hva enn hun ønsket ut av forholdet vårt, men som det er med alt godt måtte også det ta slutt… Det å bli forlatt fordi jeg ble sykemeldt og dermed ikke var i stand til å leve opp til hennes forventninger regnes i min bok som «tråkket på».

  Hun hadde vel sine egne forklaringer for alt og det var sikkert ting jeg også burde gjort annerledes underveis, men når alt kommer til alt så vil vi alle stå ansvarlig for våre egne handlinger. En god unnskyldning eller passende rasjonalisering vil aldri endre dette faktum. De fleste av oss har nok en sterk tilbøyelighet for å overbevise oss selv om at det man gjorde var korrekt og at man ikke hadde noen andre valg underveis, men det er kun en løgn vi liker å fortelle oss selv. Intet mer.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.