Det er kanskje vanskelig for mennesker som selv ikke har barn, å forstå verdien av de, og forstå verdien av å ha friske barn forstår man ikke før man opplever å ha et sykt barn. Alvorlig syke barn som trenger donor, og ikke får det vil dø. 

Foreldres største redsel er å miste sine egne barn. Punktum. Dessverre er det en del av livet for noen, å miste det kjæreste man har enten gjennom sykdom, ulykker eller drap.

Heldigvis hører det til sjeldenheten at barn blir så syke at de trenger et nytt organ. Her er det du og dine friske organer kommer inn. Ved å være donor, stiller du din kropp til disposisjon for de som trenger dine organer mer enn deg i en gitt situasjon.

– For noen få dager siden så jeg en dokumentarfilm om en gutt på 8 år som elsket å spille fotball sammen med faren sin, det hadde han gjort så lenge han kunne løpe. Lille Dani fra London var blitt svært syk på kort tid, og det viste seg at han hadde en svakhet i hjertet sitt som legen hadde oversett ved fødselen.

Nå måtte han ha et nytt, og det så raskt som mulig.

I denne dokumentaren var det ikke spart på noe, det var harde fakta. Nettopp slik livet er for de som trenger et nytt livsviktig organ, hjertet er som kjent det viktigste.

– Tårene trillet på kinnet til Dani da legene fortalte at han måtte få et nytt hjerte, ellers ville han dø. Tårene var tydelige i Danis sine foreldres øyne også. Den tapre gutten spurte legen «Når jeg er ferdig operert, vil jeg kjenne det nye hjertet mitt, eller vil alt være som normalt»?

Gutten så på legen med håp i øynene, og legen svarte, «Det er stor sjanse for at du slipper fler operasjoner om kroppen aksepterer hjertet, og hjertet jobber som det skal,» svarte legen.

Dani begynte å gråte igjen, denne gang av optimisme, men han var fortsatt veldig redd. Danis pappa klemte sin sønn i armene og du kunne se de hvite tynne fingrene til den tapre gutten holde rundt hånden til pappaen sin.

Gutten ville ikke slippe taket, dette ble i meste laget for han.

Dani, var blant de heldige, trodde man. Han fikk et nytt hjerte som passet som erstatning for hans syke hjerte som måtte byttes. Dessverre så ville ikke dette ny hjerte fungere som det skulle og lille tapre Dani ble bare sykere og sykere.

Dani, som så inderlige ville spille fotball sammen med sin pappa døde på sykehuset 10 dager etter operasjonen, bare 8 år gammel. En hjerteskjærende dokumentar fra virkeligheten som fortalte hvor skjørt livet er,  hvor livredde foreldre kan bli over å ha dødssyke barn, og hvor sterk sorgen og tomheten blir når døden er et faktum.

Man tenker kanskje ikke over ofte nok hvor heldige vi er som er friske, og har friske barn.

Nå vet du kanskje litt mer om hvorfor det er så viktig å være villig til å være donor.

Når ulykken er ute så kan det gå veldig galt, nesten gang kan det være du eller en av dine som trenger et livsviktig organ.

Bli donor i dag!

Vargas

 

Tags: død, organer

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ungdommer gjør hva som helst for Bieber- billetter

Norske ungdommer er så desperate etter Justin Bieber Billetter at de er villige til å gjøre nesten hva som helst...

Tabloidavisene med innlogging for å vise artikler

Foreløpig er det kun Dagbladet og VG som via sine nettaviser velger å legge ut enkelte artikler som du som...

Lukk