Ikke alt kan dekkes til…

«Sammen i kampen om vold mot kvinner». Endelig kommer en meget viktig kampanje, den første i sitt slag, i kampen mot vold mot kvinner. Hvis mange nok sier i fra at det er uakseptabelt med vold mot kvinner, vil det til slutt bli en bedring på et av verdens største kriser,om undertrykte kvinner som opplever ekstrem vold hver dag. 

Vold mot kvinner hører ikke hjemme i Norge, Saudi Arabia eller noen andre nasjoner- uansett hvilken hudfarge, religion eller hvem man er gift med. Vold skal bekjempes ved å synliggjøre kvinners rettigheter verden over. Det vil ta tid, men kampen er i gang.

Saudi-Arabias strenge tolkning av islam betyr at kvinner må dekke hele kroppen med en svart kappe kjent som en abaya,  og hodeplagg, eller hijab, slik at bare øynene og hendene vises.

Foto: King Khalid Fundation

Annonsen er utarbeidet av King Khalid Fundation, familien til den avdøde monarken som styrte landet fra 1975 til 1982, viderefører det viktige arbeidet som Kongen startet.

En oversettelse er utarbeidet på stiftelsens hjemmeside der det fritt oversatt står noe sånn som: «Fenomenet mishandlede kvinner i Saudi Arabia er mye større enn man skulle tro, et fenomen som fortsatt finnes i mørket. »

Kvinner i Saudi Arabia er undertrykket blant menn i sin omgangskrets og familie. Det kan være en bror, en onkel eller far. Hun må ha tillatelse fra sin «verge» for å gjøre det minste utenfor sin bolig på egenhånd.

Ikke engang å åpne egen bankkonto eller kjøre bil er tillatt uten tillatelse fra en mann hun kjenner.

Det pågår fortsatt offentlige henrettelser av kvinner helt uten dom i Saudi Arabia. Nordmenn og spesielt norske kvinner som har ressurser, slagkraft, kunnskap og sosialt nettverk bør selvsagt gå foran i kampen mot vold mot kvinner i andre deler av verden.

Tør DU ta grep for andre?

Ditt første lille steg kan være at du deler dette innlegget med dine kontakter!

 

Kilde: KKF.org.sa

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.