Så lenge det finnes butikker og det finnes kunder så er det rom for åpne butikker på søndag. Vi må få nisselua opp fra øynene. Det hadler ikke om å kunne handle før det stenger, det handle om handlefrihet.

Argumentet for økt arbeidsmengde holder heller ikke, det er tusenvis av nordmenn og svensker som studerer og jobber her i landet, de vil takke jublende ja takk for å få jobbe på søndag. Selvsagt må det ikke gå ut over de som allerede har jobbet både fem og seks dager i uken.

Argumentet for dyrere mat er det også lite hold i.

Hva koster det Norge når svenske-handelen går over alle grenser. Mer enn 13 milliarder kroner i året bruker vi på mat. I Sverige. Mange av disse kundene ville velge å handle i Norge om åpningstidene inkluderte søndagen.

Omsetningen blir ikke nevneverdig større om butikkene er åpen hele uken, folk får bare en større frihet- de kan handle etter sin egen timeplan, nettopp slik demokratiet bør fungere. Derfor faller argumentet om grådige kjede-ledere og kjøpmenn bort.

Alle kjedene er etterhvert positive til forslaget som etter all sannsynlighet vil bli vedtatt. Det er det du som forbruker som tjener på søndagsåpne butikker.

Hva mener du? Bør vi kunne tåle butikk-åpent på søndag, eller skal butikkene holde stengt?

 

Vargas

Foto: Venchi i Norge

Tags: søndagsåpne butikk Høyre FRP

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vet du hva kjærlighet er? Er du sikker på det?

Du som har vært forelsket vet hvordan det føles, det går over etter en stund. Noen ganger blir det til...

Politiet på sporet av Madeleine McCann- er hun i live?

3 år gammel ble lille Madeleine kidnappet under dramatiske omstendigheter fra hotellrommet der hun bodde sammen med sine foreldre og tvillingsøskene, Sean...

Lukk