Johan Olsson tok gull på 5 mila- Grattis Sverige!

Svenskenes milsluker Johan Olsson (32) har ingen individuelle gull fra før, men Gull på stafett i fra OL i Vancouver 2010 for Sverige. 

På VMs siste dag og kanskje i det absolutt gjeveste og tøffeste løpet å vinne ble det endelig svensk gull. Olsson tok en rå sjanse og rykket allerede etter noen få kilometer, fikk med seg Cologna, med sveitseren falt og dermed kunne den bom-sterke svensken rykke i fra.

VM sett under ett har det blitt stang ut for Sverige som ikke har tatt et eneste gull før nå. Det har vært et VM som har vært stang ut i jakten på medaljer, i et et VM der Norge har tatt nesten alle gull tilgjengelig.

             Johan Olsson Foto: Aftonbladet.se

Ifølge svenske sports-journalister er det Olsson som er beste skiløper i verden. Det var etter at Olsson hadde vunnet generalprøven i Davos der svensken visste at han hadde formen inne.

Allikevel har det ikke gått veien i VM, men nå fikk hele Sverige et fortjent gull som et plaster på såret. For mange svensker har det blitt i meste laget med all den norske suksessen.

Svenske kongen, Carl Gustav var tøff i trynet og sa at Petter Northug så sliten ut i Davos, man kan jo i ettertid lett på stå at så feil kan man altså ta. Northug er allerede skikongen i fra VM i Val di Femme.

Petter svarte på svenskekongens spydigheter at «Kongen så ikke så verst sliten ut selv heller», på sedvanlig Northug vis.

Norge tok hele 8 gull, samme som i VM I Oslo i 2011, 5 sølv og 6 bronse. En fantastisk bragd og en eventyrlig medaljefangst.

Jeg er allikevel helt sikker på at de aller fleste nordmenn synes det var greit med gull til Johan Olsson på VMs aller siste løpsdag.

Petter Northug havnet sist av de norske løperne på 5- mila.

1NorgeNorge856
2FrankrikeFrankrike301
3RusslandRussland203
4USAUSA201
5ØsterrikeØsterrike151
6TysklandTyskland113
7PolenPolen111
8JapanJapan110
9SveitsSveits100
10SverigeSverige160

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.