Kall en spade for noe helt forferdelig og sett deg i respekt!

Ikke la deg pelle på nesa, si fra når du mener deg urettferdig behandlet uansett i hvilken setting det gjelder. Kaller du en spade for noe skikkelig forferdelig så skjønner folk flest hvorfor det ikke lønne seg å kødde med deg. 

Ikke mange politikere har hisset seg nevneverdig opp siden Gro Harlem Brundtland. Kanskje bortsett fra Liv Signe Navarsete, men det var vel heller mer et nervøst sammenbrudd. Det sier litt om norske politikere.

Vi nordmenn står tålmodig i  butikken, hos legen og i trafikken. De fleste lar seg irritere over køen, men gjør ikke mer med det enn det. Når så du noen bli eitrende forbanna sist? Det ser du sjeldent. Vi er et stillferdig folkeslag vi nordmenn. Vi banner naboen opp og ned, så snart vi møter vedkommende over gjerdet så hilser vi så pent så pent.

Mange av oss er direkte feige og trekker oss unna om det oppstår en vanskelig situasjon der det kan bli bråk, munnhuggeri eller konflikter av noe slag.


I kommentarfelt og via anonyme kilder kan bruse med fjærene og «være både sterk og rik,» der kan vi både skjelle og smelle, men å tørre å ta fighten der og da er ikke så enkelt for alle av oss. Mange mister helt fatning om de blir kjeftet på og tar til tårene, en helt vanlig forsvarsmekanisme, spesielt for pre-menstruelle kvinner.

Ingen bør kjefte og smelle for moroskyld, men vi bør tørre å si i fra i langt større grad. Svært mange nordmenn er konfliktskye, vi lar heller noen snike i køen foran oss enn å lage en scene. Hvorfor det?

Bør vi ikke stå i kampen og kjempe for vår egen posisjon i samfunnet? Snillismen har tatt fullstendig overhånd. Lær deg til å håndtere konflikter ved å bruke saklig argumentasjon og si det du mener, du vil få anerkjennelse, respekt, mer selvtillit og større tro på egne ferdigheter om du tør å gjøre noe som kan være ubehagelig og vanskelig.

Kall en spade for hest-kuk neste gang du er forbanna. Det hjelper garantert!

Stå på krava!

 

Foto: Flickr/ Amor & Sexo

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.