«Kast deg foran toget ditt jævla svin»

Slike brutale meldinger via sosiale medier, via sms, brev og sagt direkte opp i ansiktet av haterne. Mobberne som ikke kan dy seg. Kvinner i alle aldersgrupper, uansett bakgrunn, som tør å si sin ærlige mening opplevet truslene daglig.

Kvinnelige journalister, bloggere, politikere og f.eks NAV-ansatte.

«Jeg vet hvor du bor, jeg skal komme å voldta deg med et balltre.»

Kommentarfeltene i noen nettaviser er fulle av hatere som ønsker å stille kvinner som har en sterk stemme til taushet. Koste hva det koste vil. Ofte er det tomme trusler fra en anonym profil. IP adressen er lett å finne for den som vil.

Politiet vil ikke, kan ikke, har ikke ressurser.

– Snart er det valg i Norge, da vil mange kvinnelige politikere være mer i mediabildet enn noen gang. For noen vil det få alvorlige konsekvenser, de vil kunne bli truet på livet av mennesker som elsker å hate kvinner.

Foto: Flickr/ vikapproved


– Spesielt kvinner med makt, og kvinner som har en sterk stemme i media. De får også møte haterne «face to face» ved jevne mellomrom. Kristin Halvorsen fikk en bløtkake i ansiktet for noen år siden, mulig et uskyldig stønt, men gjerningsmannen fikk fengsel for angrepet.

Facebook blir brukt til det meste, også til å trakassere og til å true kvinner som har sagt eller skrevet noe som provoserer. I Sverige er det minst like ille som i Norge. Der blir også jenter eller kvinner som skriver egne tekster på egen blogg, truet på livet.

– En politianmeldelse er bortkastet tid, truslene på nettet blir ikke engang lest. Verken i Norge eller i Sverige.

I februar i år ble Tone Damli mobbet og trakassert på det groveste av en norsk blogger. Det endte med at bloggeren måtte fjerne innlegget, ellers kunne han havne i fengsel. Hadde Tone vært en ukjent jente, ville ikke saken ha fått det fokus den fikk.

Kvinner som tør å si sin hjertens mening om betente, vanskelige og politiske tema, kan måtte risikere livet får å publisere disse ytringer, også i Norge.

Hvorfor blir ikke den største trusselen på demokratiet tatt på alvor av politi og myndigheter?

Skal man tolerere at kvinner blir kalt hore, at de blir ønsket drept og må gå med sikkerhetsalarm eller bo på hemmelig adresse, fordi de har en mening om et tema som kan være en risiko for deres liv. Fordi alt for mange menn, mobberne ikke vil at kvinner skal åpne munn, eller langt mindre ha egne meninger?

Selvsagt skal man ikke tolerere det!

Menn med manne-tastatur som hater kvinner har enten for liten selvtillit, får for lite oppmerksomhet, eller har personlighetsforstyrrelser som ikke kan kureres. Patetiske idioter som velger vold og trusler framfor saklig argumentasjon. Du har sikkert tenkt tanken, de har garantert en svært liten tiss.

Du har sikkert fått kommentarene selv.

«Gå og heng deg, stygge megge!» Hva gjør man med slikt, siden myndighetene aldri har ressurser til å hjelpe deg. Du kan publisere innlegget eller kommentaren, via blogg eller Facbook, med IP adresse og det hele.

Da vil bloggosfæren hjelpe deg til å lokalisere pakket som sendte meldingen eller kommentaren. Når mobberen vet at veldig mange andre vet, så holder de til slutt kjeft!

 

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.