Kroppen din forfaller allerede ved fylte 40 år, verre blir det!

Alle vet at de har en tilmålt tid på jorden i live, i den kroppen du blir født med. Noen mener å vite at det er bare starten på en evig reise. Den debatten tar vi i et annet innlegg- dette blogginnlegget handler om kroppen, og dens forfall fra fødsel til graven. 

Våre holdninger til hva som er vakkert, mindre vakkert og til grusomt, er skapt av mennesker som påstår å vite hva du skal mene er vakkert og ikke. De aller fleste er i media- eller motebransjen, dessverre så tror så alt for mange at de har rett, det har de naturligvis ikke.

Det du synes er skikkelig sexy, kan din partner eller nabo synes er direkte «turn- off.»

Yngre menn synes kvinner med store silikon-pupper er det flotteste som finnes- mest fordi de er vant til at modeller og kvinner i porno-industrien har digre mugger med silikon-implantater.  Spør du menn som har levd en stund- vil de etter all sannsynlighet fortelle deg at silikon er noe forbanna tull.

Slik er meningene og kroppene like- svært forskjellige.

Anerkjente motemagasin og «eksperter» på kjente menneskers vakre utseende, har vært eneste år en liste av ca 100 mer eller mindre kjente mennesker- oftest kvinner, men det finnes nok en liste for vakre menn også for den som er interessert.

I skrivende stund er det amerikanske Kate Upton(20) som er nr 1 på flere av disse listene som kårer «verdens vakreste» eller dens like.

Unge Upton tjener mer penger enn du noen gang kommer til å gjøre, utelukkende på sin smekre kropp. Hun går på do som deg og meg, og det lukter sikkert akkurat det samme, men hun har altså noen fordeler som gjør henne styrtrik på sin kropp. Hvem er det som har en slik makt, som gjør en person til «verdens vakreste» eller mest sexy, foran en annen?

Mitt tips er at det er bransjen, mote og kjendisbransjen plukker sine idoler som ser ut som de skal- og hyller disse til være nr 1. Dette er en milliard-industri som også har sterke markedskrefter rundt seg.

014

Foto: Copyright vargas12.com

I England, på de aller fleste arena skriker fansen til dommer og mot spillere, så ofte som mulig: «You fat bastard!!»

Dette er sjikane av verste sort, og kan oversettes til å bety «feite faen» eller noe i den dur. Allikevel er det så vanlig at ingen gjør noe med det. Hadde en kollega av deg sagt noe slikt kunne du anmeldt vedkommende for ærekrenkelse og fått vedkommende dømt på vann og brød i ukevis.

Kropp er hot, og vi liker å uttale oss om det. Faktum er at om du heter Kate Upton, Kongen av Danmark eller lille Pettet spille-mann så vil kroppen forfalle sakte, men sikkert. Kvinner merker at det meste starter å henge, uansett hvor mange «hold in» truser og «push up» BHer man presser seg inn i.

– Kroppen blir også stadig utvidet- den blir bredere i alle retninger, når man har passert 65-70 år, begynner man derimot å krympe og det går fort. Når man en alder av 80-85 år så har man ingen dress som passer f.eks. Den dressen man engang hadde som passet er 10 cm for lang. Det positive i en slik alder er at man har glemt hvorfor man går i dress, eller hvorfor man skal pynte seg i det hele tatt.

– Når menn passerer 40 år har de en tendens til å begynne med det ikke har rukket så langt i livet. Kjøpe ting de normalt aldri ville ha kjøpt. Traktor-gressklipper, skjærgårds-jeep eller en enda større båt, eller i verste fall Harley Davidsen. Menn i overgangsalderen- eller panikkalderen er selvsagt et patetisk skue, men det er en naturlig reaksjon. Han har forstått at det er nå eller aldri.

Døden skal innhente oss alle, nettopp derfor skal man bruke tiden godt gjennom livet. Allerede som ung bør man stake ut en kurs i hvilken retning man bør ta. Også for de unge er kroppen viktig, det er vårt skall- du er deg, din kropp og ditt kapell uansett utseende skal vare livet ut.

Hva du putter i munn, ditt kosthold, og hvordan du lever i form av å være aktiv, og trene regelmessig avgjør faktisk hvor lenge du lever. For de som er svært overvektig- kan livet være 17 år kortere enn for de som er smarte i måten de lever på mht å leve sunt.

Uansett hvor sunn du er så vil du før eller siden både bli syk, rynkete og til slutt dø. Kroppens organer svikter et etter et, noen ganger flere på en gang. Om man er klar i hodet, men har en kropp som ikke fungerer så er det trist å bli gammel, er det omvendt så får man ikke med seg livets siste fase.

Se på ditt liv som en reise som du ikke vet utfallet eller kjenner endestasjonen på. Ikke la redselen for døden ødelegge livet ditt. Fra fødsel til graven er ditt liv, og de dager i mellom kalles livet. Det er faktisk bare opp til deg hvordan du vil leve det. Livet er kort, og døden varer evig- etter disse ord bør du gå ut å leve livet!

Vargas

 

10 thoughts on “Kroppen din forfaller allerede ved fylte 40 år, verre blir det!

 1. Jeg synes det er trist at alle mennesker tilsynelatende må dø. At vi dør av aldring er et problem jeg mener vi bør prøve å løse ved hjelp av teknologi. Jeg er helt sikker på at problemet vil bli løst, spørsmålet er bare når, og om det det skjer tidlig nok til at vi kan nyte godt av det. For å øke sannsynlighet bittelitt for dette kan man donere penger til SENS Research Foundation: http://sens.org/donate

  1. Hei Haakon

   Hvis man ikke skal dø av aldring som den mest humane måte, er det bedre å dø av sykdom, i trafikken eller å bli drept mener du?
   Beklager min uvitenhet, men her er jeg ikke enig. Vi nordmenn blir i snitt over 80 år gammel. Vår barn som fødes i 2013 og i framtiden vil sannsynligvis
   bli betydelig eldre, kanskje så mye som 120 år gamle.
   Hvor gammel ønsker du at SENSE skal gjøre oss?

   Er ikke 80+ egentlig nok da?

   Takk for din kommentar.

   Vargas

 2. Å dø av aldring er en lang prosess, og det er normale er vel å dø av en eller annen aldringsrelatert sykdom. Det kan være mye smerte involvert, og en dødelig diagnose kan være vanskelig å takle psykisk. I tillegg blir jo kroppen svakere og tåler mindre, så man blir veldig begrenset i hva man kan gjøre. En del eldre mennesker klarer ikke engang å kle på seg selv. Derfor virker det åpenbart for meg at aldring er en negativ ting. Og på generelt grunnlag mener jeg man bør prøve å eliminere negative ting. 🙂

  Det ideelle hadde vært om ingen trengte å dø uten at de ønsket det selv. Dette er nok umulig å få til, men akkurat det å fjerne aldring, bør være mulig. Gjennomsnittlig levealder vil da kunne bli rundt 1000 år hvis folk dør av ulykker og drap omtrent like ofte som idag.

  Mange er bekymret for overbefolkning hvis nesten ingen dør lenger, at vi ikke skal klare å produsere nok mat. Min mening er at med fremtidens teknologi vil vi kunne produsere mat til veldig mange flere mennesker enn det vi kan klare idag. På et eller annet tidspunkt vil menneskene også bevege ut i universet, og der er det plass til veldig mange. 🙂

  1. Hei igjen Haakon

   Kloke ord, og jeg tror at jeg skjønner litt mer av ditt poeng, jeg fortsatt ikke helt enig med deg. Aldring er utelukkende en naturlig ting, ei heller negativ.
   Det motsatte av aldring er død, ikke sant?
   Menneskekroppen er dessverre ikke av den art som kan bli så gammel som 1000 år, men kanskje 150 år om man gjøre ting riktig i forskningen.

   Vi mennesker beveger oss allerede i aller høyeste grad i universet. Vi er endel av det hel som kjent Haakon.

   Tusen takk for at du bidrar til debatten og at du er med å kommenterer, det setter vi stor pris på!

   Vargas

 3. Det er sant at aldring er naturlig. Men det er mye som er naturlig som ikke er positivt. Om ens egen aldring er positivt eller negativt må forsåvidt avgjøres av hvert enkelt individ. Personlig mener jeg ihvertfall at aldring er negativt for meg.

  Jeg er ikke enig i at det motsatte av aldring er død. Hvis man ikke eldes (eller effektene av aldringsprosessen kan reverseres), får man muligheten til å leve lenger enn man ellers kunne gjort. Jeg mener derfor det blir riktigere å si at det motsatte av aldring er liv.

  Hvorfor mener du mennesker ikke kan bli eldre enn 150 år?

  1. Hei igjen Haakon

   Mulig du mye mer om denne aldringsprosessen enn meg, men så langt lar den seg ikke reversere- ikke nå og ikke i framtiden. I så fall må det
   komme ny teknologi vi ikke kjenner i dag. Det er også svaret på spørsmål nr 2

   Vi mennesker er skrudd sammen slik at vi eldres for hver eneste dag. Uansett hvordan vi lever. Dine tanker om reversering av aldringsprosessen er utenfor
   min intelligens, og jeg er redd du vil bli skuffet min venn.

   Lær deg heller å innse livet som er en gave, og at døden er en viktig del av det.

   Takk for dine kloke og viktige bidrag i debatten Haakon.

   Vargas

  1. La oss håpe på det Haakon!

   Om du kommer borti ny teknologi, som gjør at vår aldringsprosess kan reverseres, så er jeg den første til å legge meg flat, og jeg kan love det et blogginnlegg- der du har all regi!:):)

   Vargas

 4. Klokken startes allerede fra dag 0 og hvordan man ender å vrir på det så er det en del av definisjonen på det å være levende, og for å være helt ærlig så kan jeg ikke akkurat se at det å stadig isolere oss fra det å dø har gjort oss til hverken bedre mennesker eller har gitt oss noen insentiv til å sette pris på tiden vi har fått. Liv er blitt en forbruksvare som vi til stadighet prøver å kjøpe tilbake når vi innser at det allerede er kastet bort på reality-tv, facebook og å krangle med en eller annen idiot om hvilken by som har kjøpt seg det beste fotball-laget.

  Døden tror jeg vil være en gave når man kommer så langt, det er mer når den kommer for tidlig at det er et problem – forspilt potensiale. Kommer kanskje til å etterlate et lik som er langt mindre penere enn det som idag tilhører de såkalte kjendisene vi har, men når alt kommer til stykke så råtner vi ned like fullt… Dette er uansett det mest sentrale punktet vi har til felles, alle som en.

  Når det er sagt så vil jeg heller leve på mine egne premisser i 30 år til fremfor 35 år dersom jeg må bruke 6 av dem på et treningssenter og så resten av dem på å føle seg skyldig for å ha spist noe jeg følte for å spise. Da er det bedre å nyte en god middag i godt selskap og så ta en fin spasertur ute i det lille vi har igjen av natur.

  Tror man må finne det som gir mening for en selv, og for meg så er fokus på at kroppen er en beholder for det jeg essensielt er. Den er ment å forfalle og hadde den ikke alltid gjort det så ville jeg kanskje vært fristet til å basere hele min verdi på eventuelle ytre kvaliteter fremfor å bruke tiden på å finne noe, som i alle fall for meg vil virke langt mer verdifullt – en unik tanke, det å dele en god følelse og eventuelt på sikt forhåpentligvis finne en form for indre fred før jeg dør.

  1. Hei hvetebolle

   Her var det nok en gang mye kloke ord, og jeg er helt enig med deg.

   Hver og en må leve sitt liv som man selv ønsker, og ikke på vegne av noen andre.

   Man skal huske på at livet kan bli snudd på hodet, eller bli avsluttet på sekundet, det er nok at hjertet stopper.

   Lev livet mens man kan!

   Takk for din kommentar min venn.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.