En undersøkelse gjort av amerikanske «Realsimple og Huffington Post» viser det mange allerede vet. Kvinner er mest avhengig av sin smarttelefon. Nesten halvparten av de spurte kvinnene ville heller valgt bort sex for en måned enn å måtte gi fra seg sin dyrebare telefon i samme periode. 

Hele 69% av de spurte kvinne innrømte at de sov med sine telefoner ved siden av seg hver eneste natt. 68% av de spurte kvinnene hadde sin dyrebare smarttelefon tilgjengelig under hver eneste middagsmåltid. Og ca halvparten av de spurte ser på telefonen etter oppdateringer i sosiale medier hvert 15. minutt.

Kjenner du deg igjen?

Vi nordmenn er helt i verdenstoppen i bruk av teknologisk ferskvare og vi fornyer våre PCer, telefoner, spillkonsoller og TVer oftere enn noe annet land i verden. Vi er også på sosiale medier lengre og oftere enn de fleste andre land vi liker å sammenligne oss med. Kvinner ser ut til å være mest opptatt av sin smarttelefon, der man som kjent kan få med seg hva som skjer på Facebook, Twitter, Instagram osv.

Framtidens teknologi vil nok gjøre oss enda mer avhengig av våre tekniske dingser. Vi ser allerede konturene av å samordne klokke på armen med smarttelefon. Snart vil vi være online hele døgnet eller så lenge vi er i våken tilstand, uansett hvor vi befinner oss. Det er all grunn til å tro at nordmenn vil kunne være langt framme i bruk av framtidig ny teknologi.

Noe av det som overrasket i undersøkelsen er at så mange som 80% følte seg utilpass med å være på så mange forskjellige nettportaler i sosiale medier, at de har vurdert å slette sin profil på et eller flere av disse.

– Et skremmende resultat av undersøkelsen viste at så mange som 75% av de spurte hadde en eller annen gang skrevet tekstmelding med sin telefon, mens de kjørte bil. Av de nær 4000 spurte kvinnene ville 57% ha valgt Facebook om de ble tvunget til å velge bare et sosialt nettverk.

Nå er (heldigvis) dette en amerikansk undersøkelse. Det er ikke sikkert det står like dårlig til i de norske hjem. Skremmende å vite at så mange kvinner ville ha avstått fra sex så lenge, til fordel for sin smarttelefon. Det må si en hel del om amerikanske menn.

Er du avhengig av din smarttelefon?

 

Foto: Flickr/  McBeth

Vargas

Tags: Telefonbruk

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Farmen 2014- Nå er det DIN tur til å være deltager

Du har tenkt tanke en rekke ganger, hva kunne du ha klart å bidra med på Farmen? Kampen om tilværelsen...

Tidligere verdensmester er Brækhus sin neste motstander

Knallsterke Myriam Lamare (38) er Cecilia Brækhus sin neste knalltøffe motstander. Brækus sin drømmemotstander, som nå har lagt opp, amerikanske Holly...

Lukk