La Liga i Spania ikke verdens beste?

Alt tyder på at Real Madrid og Barcelonas hegemoni og suverenitet vil vare lenge ennå. I La Liga er det bare to klubber det står i mellom. De gigantene, som når de møtes er blant de viktigste i verden, El Clasico. 

– Allikevel er det et svakhetstegn at Christiano Ronaldo og Lionel Messi kan score mer enn 50 mål hver seg i hver eneste sesong i den spanske liga. Det hadde de neppe gjort i de andre store og viktige ligaene i verden, som f.eks Premier League.

– Ronaldo scoret riktig nok mange mål for Manchester United da han var under Sir Alex sine vinger, men nivået på den nest beste lagene i Premier League, er langt bedre enn de lagene bak gigantene i La Liga.

Noen ganger, som i denne sesongen ypper lag som Atletico Madrid seg på de to store. Allikevel vil det være naturstridig om lillebror fra hovedstaden klarte å knipe et trofé eller to fra de to gigantene i spansk fotball.

Til det er kvalitetsforskjellen for stor.

Som du sikkert har vet har Lionel Messi, den lille argentineren med de magiske føttene og det briljante fotballhjernen, blitt kåret til verdens beste fotballspiller tre år på rad.

Derfor er det liten tvil om at det er ok spillere i den den spanske ligaen.

Mitt poeng er allikevel å sette fokus på hvor mange mål hadde Messi og Ronaldo scoret i Serie A i Italia, i Bundesliga i Tyskland eller i den engelske toppdivisjonen. Sannsynligvis langt færre en de gjør i sin egen lille lekegrind.

– Spørsmålet er litt søkt og umulig å gi noe godt svar på. Et fotball-lag består av 11 spillere. De som spiller rundt Ronaldo i Real Madrid, vet hva han er god på og serverer derfor de pasningene portugiseren trenger for å score mål.

Messi, er god på Barca, men sjeldent like god på Argentina der han har helt andre «servitører» og lagkamerater, som spiller på en helt annen måte enn de som kjenner han best i Barcelona.

– Hvordan de to stjernene hadde klart seg i andre ligaer kan vi bare forestille oss. Ryktene svirrer om Ronaldo skal tilbake til Manchester United. At Lionel Messi går til en annen klubb er like lite sannsynlig som at Norge blir verdensmester i Fotball.

Neste El Clásico mellom Barcelona og Real Madrid er lørdag 2. mars

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.