Lance Armstrong, synonymt med selve Tour de France som han vant hele syv ganger, han fikk påvist kreft, ble frisk og kom tilbake og vant. 

Nå etter 10 år med løgn og fanteri vil det komme mange spørsmål.

Hadde han virkelig kreft? Eller var også det et skalkeskjul?

– I den senere tid har også fler nordmenn stått fram dom angrende syndere, spesielt etter at det gikk harde rykter om at nettet rundt Lance Armstrong strammet seg rundt, den tidligere sykkelhelten. Som fot all framtid vil bli husket som jukse-Lance.

Han er allerede fratatt alle sine medaljer.

– Vi nordmenn har ikke for vane å mistenke våre idrettshelter,

Lance Armstrong har gjennom 10 lange år hatt mistanken hengende over seg, og nektet hver eneste gang. Det må ha kostet han enormt mye å endelig fortelle sannheten.

I et Intervju med Oprah Winfrey, skal den amerikanske rytteren ha innrømmet å ha brukt stimulerende preparater for å vinne Tour de France.

Amerikaneren avla ikke positive dopingprøver, men ble dømt på grunn av en overveldende rapport fra Det amerikanske antidopingbyrået.

Armstrong var med å stifte kreftstiftelsen Livestrong, han har allerede bedt alle de 100 ansatte om unnskyldning for å ha satt stiftelsen i negative omtaler de senere år.

– Man kan se for seg det skremmende scenario, om Thor Hushovd, eller Marit Bjørgen skulle ha vunnet det som vinnes kan i VM i Val de Femme i februar. For så å bli tatt med buksene nede og være full av dop.

Det ville ha skapt landesorg!

Kilde NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest