Litt vind over Østlandet skaper rabalder- Nordlendingene ler seg ihjel!

Det neste døgnet vil det blåse litt mer enn normalt over Sør-Norge. I Nord-Norge har det blåst kuling og storm i hele høst uten at det nesten ikke er nevnt i media. Så snart det blåser litt mer enn kuling på Østlandet så skaper det ekstra-nyhetssendinger i TV og krigs-typer i avisene. 

Vinter i Norge kan gi mye vind, men det er stor forskjell på sterk vind i sør sammenlignet med i Nord. Merkelig å se at mye vær skal ha større betydning for de som bor sør i landet, sammenlignet med de som bort i nord. Er «søringene» mer betydningsfulle enn de som bor i nord?

Naking

Foto: Privat

Enhver nordlending har vært ute en vinternatt tidligere og ler seg skakk av avisene og media forøvrig sin latterlige framstilling over litt vind i Oslo. «GÅ IKKE UT AV DØRA»! Er den klare meldingen fra de største avisene.

Ifølge Meteorologiske Institutt vil det blåse mest i Agderfylkene og i Telemark. Men også sentrale Østlandet og med Oslo vil få litt mer vind enn de er vant til på den kanten.

Kollektivtrafikken er rammet, båt og bane vil kunne få forsinkelser, mange flyavganger er allerede innstilt og været vil skape forsinkelser for de fleste reisende de kommende dagene i hele landet. Bergen svært god tid, uansett hvor du skal.

Er du derimot nord for Trondheim, kan du bare gjøre som du bruker- da er du sannsynligvis svært godt forberedt på mye vær.

 

Vargas

2 thoughts on “Litt vind over Østlandet skaper rabalder- Nordlendingene ler seg ihjel!

 1. Sterk vind er vanlig langs hele kysten (ikke bare i Nord-Norge), mens på østlandet blåser det sjeldent over kuling styrke. Det burde ikke være vanskelig å forstå hvorfor det skaper flere overskrifter. At det står med krigstyper er bare tabloidenes vanlige overdrivelse, så ikke tro at folk sør for Trondheim er noen pingler. Dette med at nordlendingene skal være så mye tøffere når det gjelder vær er bare tull.

  1. Bjarne

   Det er stor sjanse for at både nordlendinger og «søringer»er veldig uenig med deg. Selvsagt er det tabloidene som spekulerer i været, det er
   ingen hemmelighet, allikevel er det åpenbart forskjell på folk. Avhengig av hvor de bor i Norge.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.