Mange sliter med å komme seg inn i det faste mønstre med jobb og en hverdag etter en lang sommerferie. For noen var det kanskje man skulle ha god bruk for noen uker fri. 

Noen blir også nedstemt fordi det fort går mot høst, sommerferien neste år er veldig langt fram i tid. Dessverre kan sommerferien få konsekvenser da skilsmissestatistikken øker når høstmørket setter inn.

Sommeren er omme. Og når sommeren er omme kommer en tid da luften blir rødgyllen, klar som vin.

– For noen kan det være til god hjelp å snakke med en tredjeperson som ikke tar part- ikke nødvendigvis et familievernkontor. Sommerferien kan også ha blitt helt motsatt av det man planla på forhånd, da blir jobb, striskjorta og havrelefse en berikelse i stedet for en nedtur.

Foto: Copyright Morten Pettersen

Til tross for at ferien er over, finnes det masse å glede seg over. Både august og september kan være fantastiske måneder med utrolige muligheter til å gjøre det man ikke rakk i sommerferien.

– Jakt, Fårikål, kveldskos med fyr på peisen og stearinlys i hver en krok, vakre farver i naturen, du får roser i kinna når du er på tur, og slipper å svette i ett sett. Endelig kan du dra på deg dyna igjen. Tenk så mange gode ting høsten drar med seg til din fordel.

– Sommeren er fin den, men for noen kan faktisk høsten være vell så bra, du må bare leve i nuet, ikke dvele ved det som har vært. Ta vare på de gode minnene fra barnelatter, fuglesang og bølgeskvulp.

Sørg for å være mentalt forberedt og i balanse for å takle de utfordringer som kommer. På den måten takler du lettere vanskeligheter i hverdagen, om det er høst eller vinter.

Er du riktig heldig får du møte en ny vår og oppleve en fin sommer når tiden er inne.

Vargas

Tags: høsten, innstilling, livet, positiv, sommerferie

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kvinner lever lengre enn menn- Hvorfor det?

Fordi de har mindre fysiske forutsetninger og dermed slipper å gjøre hardt arbeide? Neppe! - Det finnes mange flotte ting...

Olivia fra Cosby-show står fram som lesbisk

Lille Olivia, den rappkjefta jenta du sikkert husker fra det meget populære Cosby-show med Bill Cosby som den morsomme faren...

Lukk