Lyden av sommer, en sommer som er så alt for kort. Du ser fram i mot sommeren, kanskje den norske sommeren aller mest. Den korte regntunge, den som svikter deg gang på gang, men som er så fantastisk de gangene den viser seg fra sin beste side. 

Sommer

Lyden av den norske sommeren. Slik som du aller helst vil ha den, med snekkedunk, måkeskrik og bølgeskvalp. Du spiser ferske reker, nyter kald hvitvin på verandaen med gode venner, og nyter norske jordbær til dessert.

Lyden av sommer, en sommer som er så alt for kort

Latterklang

Lyden av en sommer kan være barnelek og latterklang, en gressklipper jobber på spreng i det fjerne, det lukter grillet mat og du er litt mer solbrent enn du hadde planlagt, det lukter “aftersun“.

Så er det slik det må være, tidens tann er fire årstider etter hverandre. År etter år. Lyden av sommer, en sommer som er så alt for kort – man rekker knapt å bli brun.

-yden av en den norske sommeren er tromming på taket av campingvognen som du fikk låne på til halvpris, fordi eieren var dritt lei været og reist til syden med kona. Eller lyden av motorsykler som kjører litt fortere enn de burde, suser forbi.

Lyden av en sommer kan være hvite sommerfuglers vingeslag, et fiskevak, eller årer som dupper i sjøens mørke overflate. En sommer som går kommer aldri tilbake, vi kan bare vente på neste- og håpe på at den blir bedre enn den forrige.

Reiseradion

– Bor man i Norge så gleder man seg ofte til de skiftende årstidene, men det er først og fremst våren og sommeren, mulighetenes tid mange ser fram til. En tid som vi har så mye av om vinteren, og som går så mye raskere om sommeren.

Vi har nesten ikke tid til noen ting, for vi har så mye å gjøre, da får man heller vente til vinteren igjen. For da har man som kjent mye bedre tid. Lyden av sommer, en sommer som er så alt for kort og så lenge til den neste.

9. juni starter min sommer. Da starter Reiseradioen med to timer hver dag gjennom hele sommeren, og gir oss sol i ørene. Gleder du deg?

Vargas

Pin It on Pinterest