Magnus Carlsen er verdensmester!

Sven Magnus Øen Carlsen (22) ble verdensmester i sjakk i India 22. november 2013 da han spilte Remi mot den regjerende mester i tiende og avgjørende runde, Viswanathan Anand (44). En bragd det vil ta tid før vi forstår hvor fantastisk den egentlig er.

– En hel verden har fulgt med på Carlsens spill. Han har imponert alle og vil bli en meget rik mann om han spiller forretningskortene riktig. Sjakk er en meget stor idrett. Mange hundre millioner mennesker spiller ofte sjakk verden over om ikke daglig så veldig ofte.

– Med Carlsens fantastiske spill i direktesending på NRK i mange dager, har nordmenn gått mann av huse for å få tak i sjakkspill. Flere butikker melder om utsolgte lager og noen får problemer med å skaffe spill før jul. Sjakk er årets hoteste julegave både å gi og å få.

– Sjakk kalles ofte et intelligent spill og det er sikkert riktig, men det er først og fremst viktig å ha en strategi og en plan. Klarer man å se for seg flere trekk fram i spillets gang, kan man finne løsninger å vinne over motstanderen. Magnus Carlsen har en svært god hukommelse, så god at han kan huske trekk han har gjort flere år tilbake i tid.

Om du aldri har spilt sjakk bør du så absolutt lære deg dette gamle, men meget interessante og spennende spillet. Faktisk er reglene lettere enn man skulle tro, å spille bra og bli god- er dermed ikke gjort over natta. Bare ved å spille mye å få viktig erfaring er det mulig å bli skikkelig god.

I 2014 kommer Magnus Carlsen til å vinne på hjemmebane da det skal arrangeres sjakk- OL i Tromsø fra 1. til 14. august.

Å bli verdensmester i sjakk bør være en bragd alle i Norge bør prøve å forstå rekkevidden av. Man må ta i betrakting at verdensmesteren kun er 22 år gammel. Er du imponert over Magnus Carlsen som verdensmester?

 

Foto: Flickr/ r.kris

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.