Du husker selvsagt Broen? Vel, om ikke NRK lykkes helt med Mammon så er den ihvertfall i samme kategori som den svensk/danske serien som har lamslått sitt nordiske publikum denne høsten. Mammon har mye av det samme drama. Du har all grunn til å glede deg. 

– Dette er utvilsomt Jon Øigardens største utfordring og største rolle som skuespiller. Du har sett han i en rekke TV-serier og filmer. Fra blant annet «Berlinerpoplene», «En helt vanlig dag på jobben», «Kong Curling», «Halvbroren» og «Helt perfekt» som han spiller i sammen med sin svoger, Thoams Gjertsen.

«Lillyhammer» f.eks  med Steven Van Zandt i en sentral rolle, ble kjøpt opp av både BBC og Netflix som ergo gir disse enorm oppmerksomhet. Nevnte Broen  er en serie som er solgt til utrolige 130 land.

Foto: NRK.no


– «Mammon kan nyte godt godt av den internasjonale appetitten for nordisk TV-drama som bare har vokst de siste årene. «Scandi- noir er blitt et eget begrep i TV-bransjen, etter at «Forbrytelsen», «Borgen» og nevnte «Broen» har gårr sin seiersgang i originalutgaver og nyinnspilt engelskspråklig drakt i stadig flere TV-markeder.

«Mammon» er i utgangspunktet en enkeltserie i seks episoder. Nå vokser den til å bli en dramasatsing for NRK Drama på størrelse med «Kodenavn Hunter» og «Hjem».

Jon Øigarden har som sagt hovedrollen i dramaet, som en journalist som får snusen i en finansskandale og dermed setter seg selv og sine nærmeste i stor fare. Traileren viser et Oslo filmet i noe av det samme mørke, ugjestmilde høstmørket som kjennetegner framstillingene av København i de danske krim noir-suksessene.

– Den norske thrilleren er skapt av manusdebutant Gjermund Eriksen, og den er produsert av broren Vegard Eriksen i NRK Drama. Andre skuespillere du kjenner som er sentrale i «Mammon» er Lena Kristin Ellingsen («Himmelblå») og Ingjerd Egeberg, Anne Bache Wiig, Alexander Rosseland og Terje Strømdahl.

Allerede 1. nyttårsdag skal du få ditt første møte med «Mammon», en norsk dramaserie du ikke har vært i nærheten av å se før. Det er bare å glede seg.

Om Mammon

 

Vargas

Tags: Mammon, NRK

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vargas12.com vil levere i 2014!

Denne bloggen har skrevet om alt i fra sprutorgasme til selvmord, fra engelsk fotball til hvordan finne seg en kjæreste...

Miley Cyrus festet med ny kjæreste

Britney Spears trakk til seg det meste som kan gå og krype av kjendiser og de som gjerne ønsker å...

Lukk