Manchester United- Chelsea -Mourinho må vise muskler!

Det er for tidlig å begynne å snakke om seriefinale når de to gigantene braker sammen, men når det er to av de største favorittene til seriegullet, det er helt åpnebart en viktig kamp. Populært kalt en seks-poengs kamp. Vinneren, om det blir en vinner – har avgjort en fordel mot en av sine største konkurrenter. 

José Mourinho må snart vise hvorfor han fortjener sitt kallenavn «The Special One.» Han har vunnet tre ganger på Old Trafford, to uavgjort og to tap av de 7 gangene han har ledet sitt lag ut på Old Trafford. Mourinho må allikevel levere for å holde gullsjansen i live.

Tidspunktet er kanskje bra, enda det aldri er lett å komme til «The Theater of Dreams» i et forsøk på å ta alle poengene, men er det en som kan klare det så er det denne Mourinho. Han elsker støyet og fokuset som han tar på sin egen kappe og det tar fokus vekk fra spillergruppa hans.

http://www.youtube.com/watch?v=SJP_wl-VpxM

Portugiseren har ikke lagt skjul på at han mer enn gjerne skulle ha fått signert Wayne Rooney før overgangsvinduet stenger 2. september. Det kan fortsatt skje, men Moyes og co. har ikke vært spesielt lysten på å selge til sin største trussel til å vinne tittelen igjen, forståelig nok.

Manchester United har tapt 14 ganger for Chelsea i Premier League-sammenheng, de har ikke flere tap for noen andre lag i toppdivisjonen.

Statistikk er kun det, men verdt å nevne, den er ikke til for annet enn å gjøre til skamme, spesielt om man spør David Moyes. Han ser neppe på gammel statistikk, men fram til bevise for et fullsatt stadion og en hel verden at han er riktig mann til å føre arven etter Sir Alex Ferguson.

David Moyes skal ut for sin vanskeligste test som sjef for Manchester United. Det er lett å tro at han har Wayne Rooney sånn passe langt nede i halsen og benker sur-pumpen bare for å markere hvem som bestemmer. Hvor typisk hadde det allikevel ikke vært om landslagsspissen kom innpå i sluttminuttene og avgjorde hele kampen.

– Uansett hvor mange kamper du ser etter som den ultimate stor-kampen i Premier League denne sesongen, det blir ikke større enn Manchester United – Chelsea. Punktum. Fansen har sett fram til denne matchen siden terminlistene ble publisert i juni. Vi andre som bare elsker engelsk fotball har huket av denne som en kamp man bare må se.

Når så mye står på spill som å kunne tape for en erkerival kan det fort bli et antiklimaks og en jevn kamp som ender med 1-1. Men det er ikke i Mourinhos natur å være fornøyd med et uavgjort som gir to poeng tapt. Moyes bør heller ikke være fornøyd med det, han vil vinne for enhver pris for å markere seg. Av den grunn er det kanskje tidenes kamp vi blir vitne til mandag 26. august kl 2100?

«Theater of Dreams» kan fort bli et mareritt om Mourinho får det som han vil, det gjør han veldig ofte…

 

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.