Mange hundre tusen svensker på vei til Norge for å jobbe!

Hvor mange flere svensker har vi plass til her i landet, bør ikke norske ungdommer bli prioritert? Eller er norske ungdommer så lite interessert i de jobbene som svenskene er villig til å ta- vi kan like godt ønske «søta bror» velkommen?

Lønningene er stadig større i Norge, svenskene sliter med langt større ledighet og med fristende lønnsøkning er det tusenvis av svensker som kommer allerede før jul. Mange av disse er blant annet ønsket i hotell og restaurant-bransjen og i service-bransjen forøvrig.


Bør vi ikke være litt på vakt for å gi unge svenske og hardt arbeidende arbeidstakere få lov til å komme å smake på festen? Bør vi ikke heller tvinge norske unger opp på bena for å gjøre et arbeidsslag?

Også i helsevesenet går det stadig flere rundt og sier- «jaja men» Hej, jag heter Mikkel, Anna, Emil, Claes, Emma og  Sophia.

Antall svensker med skattekort i Norge har økt med vel 2.000 det siste året, ifølge Skattedirektoratet.

– De unge fra Sverige er kjent som punktlige, arbeidsomme og språkmektige, og de er derfor ettertraktet blant arbeidsgiverne. Selv i kriseland som Hellas og Spania, der arbeidsløsheten er høy, fins det jobber for disse ungdommene, dessverre så kommer det vell mange til Norge, kanskje for mange.

Bør vi stenge grensene, så ikke Sverige tar over Norge en gang til?

Ryktene går på at mange norske ungdommer gidder ikke spille i korps mer, det er så langt å gå. Vi må leie inn korps fra Sverige på 17. mai 2014.

«Hør ni gjøkarna?!»

 

Foto: Flickr/  Tjook

Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.