Du se de i butikken, de går bak sin kone med henne veske, og er bare glad han har fått lov til å være med å kjøre henne i butikken. For mor skal handle. Ikke hans mor, men hans kone. 

– Dessverre så er mange norske menn ekte tøffel-helter. De lar rett og slett kjæresten eller kona styre livet sitt helt og fullt. Hun styrer økonomien, hjemmet, middagen og barna. Han kan få lov til ha en viss kontroll over verktøyet og det som befinner seg i garasjen, men der går jaggu grensa for sjefen i huset. Han legger opp til det for å slippe å ta ansvar.

En mann kan ikke alltid være en helt, men han kan alltid være en mann.

Hvorfor mange menn ikke velger å ta styringen over eget liv er muligens et norsk fenomen. Menn liker at fruen i huset tar styringen på det som ikke er til så stor interesse for han selv. Om han får mekke litt bil, ta seg en kaffe og ei øl innimellom så er han stort sett fornøyd han. Den norske, late, litt dumsnille mannen som heller trekker på seg kjeledressen og tusler ut med bikkja enn å stå for sine meninger og diskutere ferdig.

Ikke for det, en norsk kvinne som er premenstruell og godtesjuk er faen ikke lett å ha med å gjøre heller. Ikke har ho fått seg noe på aldri så lenge og ikke har hun fått vært ute å shoppa med venninnene på det hun kan huske.

Da må det jo gå ut over den sidrumpa klovnen som står rett opp og ned i underbuksa, klør seg i rumpa og ikke finner noe som helst verken inne i sitt eget hode eller i sitt eget klesskap.

Dere kjenner dere sikkert igjen.

Selvsagt skal man ikke ta alle over en kam. Mange menn har full kontroll både på seg selv, på egen økonomi og ikke minst klesskapet. Kvinner kan smøres på skiva så lenge de lever i harmoni med lommeboka, godte-skåla og det at hun blir påsatt med jevne mellom, hun liker der mer enn hun vil innrømme.

– Et moderne partnerskap, forhold eller ekteskap fungerer ut i fra tilnærmet likestilling. Et forhold er et langtidsprosjekt der begge bør være likestilt og ha respekt for hverandres meninger. Det bør ikke være en som bestemmer mer enn den andre.

Måten man snakker til hverandre på er en av de viktigste kildene til krangling. En krangel som kan resultere at den ene reiser seg opp og går i sinne. God kommunikasjon handler ikke minst om å være en god lytter og at man er til stede for hverandre.

Alle norske menn bør være mann nok til å ha egne meninger, styre sitt eget liv og være en medspiller for sin partner foran det å bare være en på lasset.

Vargas

Tags: menn, tøffelhelt

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er du utbrent, eller bare trøtt og sliten?

Mange går og er utbrent for lenge, det kan faktisk ende med langtidssykemelding og vanskeligheter med å komme tilbake i full jobb...

«I don’t want any gypsies on board. Please get off»

Når man ser på behandlingen av Rom-folket i Norge så er T-bane konduktørens melding både høflig og presis. «I don't want any gypsies...

Lukk