Mannen bak WordPress- Matt Mullenweg

Du har sikkert hørt om WordPress, kanskje har du dine egen nettside via et av verdens største software programvare selskap, helt gratis du også? Matt Mullenweg (29) er kanskje ikke så kjent her i landet, men han er altså grunderen som står bak det verdenskjente WordPress. 

En helt vanlig gutt født og oppvokst i Houston, Texas. Hans far var IT- Ingeniør og hans mor var hjemmeværende.

Matt jobbet som web utvikler og flyttet til IT-mekka San Francisco. I 2005 startet Mulleweg sitt eget selskap, Automattic. Det var her det hele startet og det var dette selskapet som stod bak alt det vi kjenner som WordPress idag.

De største bloggerne med Perez Hilton i spissen bruker det, det samme gjør artisten Katty Perry til sin offisielle fanside. Time Magazine, Fobres.com er via WordPress.  Ebay, CNN og Ford har også forstått fordelen med å lage sin egen nettside for å spre sitt budskap via Internett med WordPress som sitt valg.

–  Matt Mullenweg er president i WordPress og eier 97% av selskapet. Han har sin base i San Fransisco, men de fleste av hans nærmeste er plassert rundt om i verden, nettopp slik WordPress er ment til å virke for sine brukere. Uansett hvor i verden du reiser, du kan møte en blogger eller nettbruker som er en WordPress- kollega.

WordPress er et toppmoderne publiseringsverktøy med fokus på utseende, nettstandarder og brukervennlighet. Det er et perfekt verktøy for såvel privatpersoner som selskaper. Velger du WordPress.org som ditt utgangspunkt med eget domene, kan du få en fantastisk nettside med god funksjonalitet i løpet av noen få minutter. Helt gratis.

Du er din egen redaktør med alle verdens muligheter, inne på WordPress.org ligger det klart profesjonelle bloggdesign som du kan publisere på din nettside. WordPress.org er blant de få nettside-plattformer der du kan tjene penger på de annonser, bannere og reklame du ønsker å ha.

WordPress.com er også en svært gunstig plattform. Her kan du ikke legge ute egne annonser, eller tjene penger på via denne siden. Men du har et bekymringsløst liv som blogger eller nettside-bruker. Du slipper oppdateringer og annet ansvar for vedlikehold.

Matt Mullenweg er en betydelig skikkelse i Internett-miljøet rundt utviklingen av Software verden over. Hans misjon er å bygge opp WordPress-samfunnet til så mange brukere som mulig ved å gi så god programvare at de som vil bruke det beste, ikke kommer utenom hans selskap.

– Unge Mullenweg har vært på den velkjente  og prestisjetunge «Forbes-listen» for å være blant de viktigste menneskene under 30 år i sin bransje en rekke ganger. Mer enn 70 millioner brukere har valgt WordPress. I 2012 hadde Mullewegs selskap en inntekt på $45 millioner.

Om du skal velge deg en plattform for din blogg, nettside eller annet publisering-verktøy på nett, kan det være smart å begynne med et av de beste tilbudene som finnes der ute.

Ikke mye er gratis, men WordPress er det.

 

Foto: Flickr/ nusantara_news

Vargas

2 thoughts on “Mannen bak WordPress- Matt Mullenweg

  1. Må få lov å rette deg litt. Selv om artikklen ser litt klipp og lim ut ser jeg at du har en del feil informasjon i den. For det første så er ikke WordPress noe programvare selskap og om det nå hadde vært det så hadde de kommet lang lang ned på listen over de største. WordPress er et CMS system som er utvilket for web. Det er helt og holdent basert på PHP og svenske mySQL. Pr i dag så eier ikke Matt 97% lengre. Etter at de solgte ut en masse aksjer og inngikk samarbeid med Microsoft i 2010 så er dem nesten like stor eier som Matt og Mike Little som også i dag har nesten like stor eierandel i selksapet som Matt. Det er forsatt Microsoft som er verdens største programvare selskap og etter dem kommer Oracel, SAP og Symantec. Worpress så dessuten dagens lys under navnet b2/cafelog i 2002 og endret i 2003 navnet til WordPress. WordPress er i dag regnet som et av verdens største CMS system, men noen offsielle tall er vanskelig å oppdrive så både Joomla og Drupal er også med i rankingen som verdens største.
    Ser en på antall brukere så er faktisk Google eide Blogger større en alle disse tre, men på blogger har ikke muligheten for å laste ned egen «stand alone» versjon av systmet.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.