Marte Krogh- virkelighetsfjern, selvopptatt og naiv?

Noen ganger er jeg skikkelig fornøyd med å ha en godt etablert blogg så jeg kan fortelle nøyaktig hva jeg mener om det som engasjer meg. Når finanseliten begynner å fortelle hvordan Ola og Kari Nordmann skal leve livene sine blir jeg engasjert.  

Marte Krogh (37), som ble kjent for å ha en flørt med Kronprins Haakon i sin tide, og som sikkert fortsatt er en utmerket fiolinist. Tar nå til motmæle mot at mødre ikke trener nok etter at de har nedkommet med et eller fler barn.

De færreste blander seg ikke i hva de driver med, burde ikke Marte Krogh konsentrert seg om frisyre, negler og annet som er viktig for henne, og la sliten husmødre få trene når de har lyst og råd?

Finansfruen Krogh som gift med finansmannen Jan Haudemann-Andersen har penger nok. Marte er hjemmeværende, de har både hushjelp og au pair, i tillegg til å komme med en nedsettende påstand om at kvinner bør trene mer, påstår Krogh at kvinner gir opp så snart de får barn.

En av de klokeste kvinnene jeg vet om, Eli Rygg har også kommentert denne saken i VG og mener denne påstanden er overgripende på mange som faktisk må jobbe fra 8 til 4 hver enste dag.

– Rygg lar seg faktisk provosere, sammen med svært mange som føler seg veldig truffet av en kvinne som ikke har hatt en vanlig jobb noen gang, og som i tillegg er gift med en mann som mener det er kvinners ansvar å skifte bleie på barna og å trille barnevogn. Hvorfor får man barn i det hele tatt med en slik innstilling?

– Den noe selvopptatte rikingen Haudemann-.Andersen har barn fra før forholdet til Krogh, og når en av disse fødslene trakk ut i tid og av den grunn fikk flyttet et styremøte opp til sykehuset hvor barnet skulle bli født.

Det er viktig møte det!

Her har man altså med mennesker å gjøre som har fjernet seg fullstendig fra normale menneskers virkelighetsoppfatning. Haudemann- Andersen er mannsjåvinistisk klovn som skulle ha blitt på tvunget pappa-perm for å forstå hvilket ansvar som faktisk ligger på kvinner med et eller fler mindre barn i bleie-alder.

Tufs!

Marte og HE-MAN har det sikkert fint privat, men du verden for en for uroe de kliner til med når de åpner kjeften og skal fortelle andre hvordan de skal leve sine liv, når de ikke vet hvordan det er for mange småbarnsforeldre å ha dårlig økonomi.

Må innrømme at jeg blir en smule provosert og jeg er ikke helt sikker på at dama er dum, men ganske så naiv og virkelighetsfjern.

Det verste «gullkornet» fra rikingen Haudemann er i følge 24.no, at han blir provosert over å se menn trille barnevogn…

Man skal jaggu høre mye før ørene faller av!

Blir du provosert over at milliardærfruer med personlig trener, au pair og hushjelp forteller deg at du må ikke gi opp så lett selv om du får barn?

 

Kilde:VG.no

Vargas

10 thoughts on “Marte Krogh- virkelighetsfjern, selvopptatt og naiv?

 1. Du fremstår som litt trist som kaller folk tufs fordi de har andre meninger eller prioriteringer enn deg. Alt har med prioriteringer å gjøre. De fleste jobber 37,5 timer i uken. det er faktisk ikke så jævlig mye. det går an å trene i lunsjen, etter barna har lagt seg osv. Faktisk ganske utrolig å gå til angrep på noen som vil at du skal få bedre helse og mere overskudd til å takle travel hverdag med barn. Den såkalte «tidsklemma» er noe fjas folk bruker som unskyldning for å ikke lage mat, trene, husarbeid osv. Men en annen ting, selv om folk ikke har samme meninger som deg, så argumenter mot det, ikke kom med påstander om mennesker du ikke kjenner. det er gjør faktisk deg til en tufs.

  1. Hei Alexander

   Hva vet du om jeg kjenner Marte Krogh og hennes gemal?

   Trene i lunsjen, hvor lang lunsj har du da? De fleste har 30 minutter, det rekker man vel knapt å varme opp på.
   Du kommer her med usaklige argumenter om at tidsklemma, som faktisk er et helt korrekt begrep for småbarnsforeldre
   som ikke rekker å gjøre alt de egentlige hadde lyst til å gjøre, som f.eks å trene.

   Jeg er ikke helt sikker på hvem som er mest tufs av oss to jeg Alexander.

   Hadde du lest kommentarfeltene på de steder denne saken er omtalt, er begge personene i denne saken kalt langt verre ting enn tufs.

   Du må våkne Alexander!

   Vargas

 2. Og du liker folk som er uenige med deg ser jeg? Innbyr til diskusjon, men vil egentlig bare ha kommentarer fra folk som er enige med deg… Heia Marte! 95% av de jeg har sett kommentere denne saken rundt omkring, føler seg truffet (med god grunn). Trenger ikke være rik for å holde seg i form eller finne tid. Artig å se hvor mange som provoseres, fordi dama er rik og pen! Forteller ikke alle jordmødre hvor viktig aktivitet er under graviditet?

  De som ikke trener, vil ikke trene, så enkelt er det. Vi er ikke rike, har barn, og begge to løper maraton og sykler. Det blir hva man gjør det til…

  1. Hei Maraton

   Jeg liker diskusjon ja, men jeg vet når folk kommenterer for å provosere og ikke. Jeg kaller alltid en spade for en spade. Uansett
   er det sunt med debatt. Du mener at 95% er enig med Krogh? Da vet ikke jeg hvilke kommentarfelt du har lest, men dine påstander er veldig feil. Mulig
   det er 5% i favør rikingene.

   Du skjønner, selv om folk blir provosert, så trenger det ikke å ha noe med misunnelse å gjøre. Kroghs utsagn om at kvinner er late etter å ha fått barn
   er urimelig, all den tid hun selv har ansatte som gjør den viktigste jobben for seg. Alle vet at det er bra å trene, men Krogh burde ha visst at mange må
   også jobbe fulltid ved siden av, og at med det kan bli vanskelig å få kabalen til å gå opp.

   Det må ikke være så enkelt som dine naive påstand tilsier, at de som ikke trener ikke gidder. Så enkelt er det nok ikke.

   At kvinnen er rik og pen er ikke nok for å provosere Maraton, det er når hun åpner kjeften og snakker folk blir provosert. Visste du forresten at det er mindre enn 2% av
   befolkningen som har hushjelp?

   Takk for din kommentar!

   Vargas

 3. Jeg mener 95% av kommentarene kommer fra damer som ikke trener. Å ha vaskehjelp idag er heller ikke uvanlig. At man jobber er ingen unnskyldning, ikke tidsklemma heller. Hvor mange timer per uke ser man på tv? vi kuttet TV’en og trener istedet. det erikke veldig vanskelig… Hun sier vel heller ikke direkte at småbarnsmødre er late, bare at det er sunt å få rørt på kroppen sin? Jeg forstår ikke stormen… Og ja, jeg tror det handler om misunnelse… Og at noen er frekke nok til å pirke i det de fleste alt vet (jeg trener ikke fordi jeg ikke har lyst).

  Hvis gubben ikke er hjemme, så setter jeg på en trenings DVD i stua og trener 45 min hjemme. Kom ikke å fortell meg folk ikke har 30-45 min ledig 3 ganger i uka…

  1. Hei igjen

   Så kenge det er et stort flertall som ikke har vaskehjelp, so blir det betegnet som uvanlig å ha vaskehjelp. Alle som ønsker å trene kan nok få tid til det, det er jeg enig med deg I. Men Krogh sitter I glasshus og kaster stein, hun som verken har jobb eller passer egne unger har jo all tid I verden til å trene. For foreldre som skal i to forskjellige barnehager å hente unger, i tillegg til å ha full jobb- ka ndet være hektisk å klemme inn en treningsøkt. Det handler om prioriteringer.

   – Grunnen til de sterke reaksjonene bunner ikke ut i misunnelse, men det faktum at det er Marte Krogh- milliardærfruen som har fått alt lagt til rette fpr seg som uttaler seg.

   Hun burde holdt seg for god til å rette på vanlige folks holdninger, hun har ingen begrep om hvordan folk lever sine hektiske liv uten hjelp I hjemmet.

   Vargas

 4. Jeg er rørende enig med Vargas, jeg. Det handler ikke om at Marte K er vakker og rik, det handler om at Marte K syns at andre skal gjøre som henne. Den lille fordømmingen som ligger som undertekst og vaker. Hva om det er den som gjør at spyet besøker munnen, ikke det at hun velger å være sammen med en p.t isteden for å vaske huset og passe ungen selv?
  Noen velger å la andre vaske skiten sin og passe ungen slik at de får tid til å dyrke utseendet sitt…men vi kan jo skrive helsen, for det ser så mye bedre ut.
  Fikk lyst til å sette meg på plass nå?
  Fint, da skjønner du hvor jeg vil- Marte K kan gjerne dumpe ungen sin til en au-pair, la en vaskehjelp ta møkka og dra seg til en personlig trener- men jeg er faktisk ikke interessert i å leve på den måten. Jeg vil heller ta min egen dritt og bruke tid med familien, sammen i skog og mark er faktisk også mosjon, men det behøver ikke bety at der er riktig for Marte K…Og det er det som virkelig skiller oss- hvis jeg insisterte på at hvis hun nå bare tok seg sammen så skulle hun nok både klare å vaske, være sammen med barn og likevel ha tid til en tur i skogen etter 9 timer på jobb, som meg…da kan hele Norge gjerne henge ut meg og!
  Det som funker for meg, kan godt være helt, helt feil for deg…

  1. Hei Cecilie

   Det var litt av en kraftsalve som var spot on. Kan ikke annet enn å si meg veldig enig. Selvsagt hadde Marte klart både hus og unger om hun
   ønsket å prioritere det. Men med hennes utspill friskt i minne så er det merkelig at hun har fått støtte i det hele tatt. Rart ikke fler
   ser den arrogante holdningen som sparker bena unna alle små barnsforeldre som sliter med å få kabalen til å gå opp.

   Takk for din kommentar!

   Vargas

 5. Som veldig mange andre har jeg også engasjert meg i denne debatten som ser ut til å ta flere vendinger. Senest fredag kveld da jeg var ute og kjørte og var på vei hjem fra butikken, kom jeg over en «debatt» på Radio Norge som omhandlet nettopp dette. Der kunne man ringe inn og si sin mening om denne saken. Det som rystet meg var at det faktisk var både menn og kvinner som synes damer burde gjøre litt mer for å få tilbake kroppsfasongen etter fødselen???!!!!!!
  Jeg må innrømme at jeg fikk hakeslepp da en mann sa at vi burde gjøre oss mere flid for mannen slik at vi ble litt mere attraktive!!!

  Marte Krogh har 1 barn, selv har jeg 3 og den yngste har flere handikap. Nei, jeg trener ikke for jeg har rett og slett ikke tid. Dessuten er det faktisk trening i å henge rundt unger 24 timer i døgnet. Jeg har ikke råd til vaskehjelp, au pair eller personlig trener. Ikke gidder jeg å melde meg inn på treningsstudio for så å bli støttemedlem heller……. Da tar jeg meg heller en gåtur i ny og ne når jeg har overskudd og tid til det, for barn krever faktisk enormt mye av foreldrenes tid.
  Her er hjulene i gang fra kl 05:45 om morgenen til ca 22 på kvelden. Innbakt i denne tiden ligger det klargjøring av barn på skolen med morgenstell og matpakker, levering på skolen, min arbeidstid, henting, lage middag, leksehjelp, kjøring til fritidsaktiviteter og ikke minst de 3 timene jeg får med mitt yngste barn som trenger mye ekstra.
  Når skal jeg trene og skal jeg trene fordi noen mener jeg beveger meg for lite? De få timene jeg har til rådighet skal ingen kunne fortelle meg hva jeg skal bruke til. Det er MIN tid og jeg disponerer den akkurat slik jeg vil! Nei, Marte Krogh skulle prøvd seg i mine sko i 14 dager før hun uttalte seg! Tror hun hadde hatt en litt annen instilling enn det hun har nå…..

  1. Hei Inger- Lill

   Takk for lang og fyldig kommentar. Din beskrivelse av hektisk hverdag, er nok svært lik veldig mange andres.
   Nettopp derfor kommer disse påstandene til Marte Krogh litt på avveie. De har ikke noe med virkeligheten til folk flest
   å gjøre.

   Stå på videre og bruk tiden din som du selv vil, uten tanke for milliardærfruen med hushjelp og Au pair.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.