Mobbing i kommentarfeltet!

Noen bloggere har enorme mengder kommentarer, ofte med bare meldinger som, «Skriv tilbake, digger bloggen din» eller «Hvorfor går ikke du å kaster deg foran toget?» og dets like.

Heldigvis har jeg ikke så mange kommentarer, ikke er det noen som vil ha kommentarer tilbake, og ikke får jeg beskjed om at toget er gått, eller at jeg skal kaste meg i sporet.

Mobbing i sosiale medier har kommet for å bli, men vi er ikke i nærheten av hva svenske bloggere opplever. Isabella «Blondibella» Löwengrip har blitt truet på livet en rekke ganger, fått folk på døra og trusler om fingre som skal klippes av osv. Hun har taklet det på glimrende vis, men i begynnelsen gikk det på helsa løs, i følge et intervju i svenske Aftonbladet nylig.

Nordmenn er bare tøff i tryne om vi kan være anonyme, og da vi kommenterer til mennesker vi ikke kjenner. Ofte er det kjendiser, politikere, journalister, bloggere og artister som får sjikane, trusler og det man må kalle grov sjikane via kommentarfelt.


Om det er hos en nettavis, eller en privat blogg, kommentarfelt er jo til for å ytre meninger, diskutere tema og gjerne høylytt argumentasjon. Temperatur i debatten er bare sunt. Engasjement er viktig for å nå resultater. Man kan ikke være redd for å tråkke på tær eller være redd for å såre enkeltmennesker i viktige debatter, så lenge debatten er saklig og går på sak- ikke person.

Tar man ballen og ikke mannen, så bør man være klarert i kommentarfeltet så lenge man holder seg innenfor norsk lov. De fleste gjør det, men dessverre ikke alle.

Mobbing, sjikane, trusler og trakassering skjer hver eneste dag. Noen ganger kan langvarig mobbing via sosiale medier ende med verst mulig utgang, der selvmord er siste utvei.

Du vil ikke at andre skal velge å ende sitt eget liv fordi du kommer med trusler, sjikane og ondsinnede meldinger i tilfeldig valgte kommentarfelt? Bare det siste året har 11 unge mennesker valgt å gi beskjed via sine egne profiler via Facebook, Twitter eller blogg, døden blir et fristed der mobbingen endelig opphører.

TENK over hva du skriver, hver hang du kommenterer. Vær ansvarlig nok til å følge sak, ikke person.

Vargas

 

Foto: Flickr/ hme09c

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.