Monica Barstad funnet i live- uansvarlig og dum!

Monica Barstad (26) ble heldigvis funnet i god behold, men har oppført seg naivt og dumt overfor sin egen familie. Man har et ansvar for egne handlinger og holde familie underrettet, spesielt når man er alene på feire i utlandet.  

Hvis man klarer å sette seg inn i Monicas families situasjon, som er vanskelig nok når man tenker hvilket mareritt de har hatt gjennom en hel uke.

– Monica Barstad har nok ikke planlagt noen forsvinning, og vil sikkert ikke sin familie noe vondt, men hun er en voksen kvinne som bør forstå hvilken redsel og hvilke påkjenninger hun setter sin nærmeste familie i, ved å ikke gi lyd i fra seg på mer enn en uke. Uten penger valgte hun å selge mobiltelefonen for å få penger til mat.

Det er på grensen til å være ubetenksomt, naivt og litt slemt.

Alle norske nyhetskanaler har den siste uken Monica Barstads forsvinning som sin hovedsak, mange har nok begynt å tvilt på om hun var i livet. Familien reiste med rette for å lete etter sin kjære datter og søster. De fant henne i god behold, etter at hun har vandret i de «fattiges» miljøer med en venn.

En utrolig historie som heldigvis endte godt, men med tanke på at Monica ikke hadde penger, men plutselig sjekket saldo og tok ut 200 Euro, måtte forstå at det var noen i nære relasjoner som tenkte på henne og satte inn penger på hennes konto.

At hun i følge media ikke vet hvor hun var da hun ble funnet på en restaurant eller café i Athen, etter å ha vært savnet en hel uke, uten penger.

En utrolig historie som virker for utrolig til å være sant. Allerede ved å droppe avtalen med sin kollega velger flyvertinnen Barstad å være uansvarlig. Etter noe tid vil det nok komme fram mer info i denne saken som kanskje setter den i et annet lys, i dag bør alle være glad for at Monica ble funnet i live.

Etterhvert bør hun forklare i detaljer om sin forsvinning, om hun er i stand til det.

Alle har et ansvar om å gi beskjed til sine nærmeste om hvor man er når man er på reise, innen rimelig tid,  nettopp for å unngå det marerittet den nærmeste familie her har opplevd. En uke er ikke innen rimelig tid.

 

Vargas

43 thoughts on “Monica Barstad funnet i live- uansvarlig og dum!

 1. Uansvarlig?Vet du noe som helst om hennes psykiske tilstand? Alle oppegående mennesker skjønner jo at hun antagelig sliter. Det har stått i alle medier at hun er sykemeldt. Tenk før du dømmer. Ikke bare se på omslaget. Les hele boka!

  1. Hei Lisbeth

   Om du vet litt om det å være syk så, så vet du også at det er litt av hvert å velge mellom. Å være sykemeldt gir ingen automatisk lov til å slutte å tenke.
   Hvis du ser for deg hvilke lidelser og usikkerhet hennes familie har vært igjennom den siste uken så skjønner du sikkert mer hva jeg prøver å sette fokus på.

   Du har rett i at man ikke skal dømme, før man kjenner detaljene, men det tviler jeg på at du gjøre heller Lisbeth.

   Monica kunne og burde ha tatt kontakt med familien eller arbeidsgiver mye tidligere. Mulig har det skjedd noe vi ikke kjenner til, men slik saken er framstilt i retten
   har hun oppført seg uansvarlig med å ikke gi lyd fra seg.

   Takk for din kommentar.

   Vargas

  1. Hei Karianne

   Er du helt sikker på at psykose som har rammet Monica? Har du kunnskap nok til å sette en diagnose gjennom media? Enig i at det er flott at hun ble
   funnet i god behold, men det er uten tvil uansvarlig å ikke gi lyd i fra seg. Hun burde heller ha ringt hjem med den telefonen hun solgte, eventuelt ta kontakt
   med sin arbeidsgiver som kunne videreformidlet at hun var i god behold.

   Om hun ikke var frisk burde hennes følges venn gjennom hele uken ha tatt grep.

   Takk for din kommentar Karianne.

   Vargas

 2. Jeg synes du bør vurdere å omformulere deg. Hvis du prøver å si at det som ble gjort i denne saken var langt fra hva som hadde vært det preskriptivt rasjonelle, så har du rett. Men å gjøre deg til dommer og kreve forklaring slik du gjør (du snakker til og med om «i retten» i ditt tilsvar) bidrar bare til å sette din egen resonneringsevne og empati i et dårlig lys. Ja, det var ikke rasjonelt. Uansvarlig, ja. Dum? Det vet du ingenting om. Det eneste du burde vite er au faktisk vet svært lite og dermed unngå angrep som kan legge stein til byrden for en person i en vanskelig og forvirret situasjon.

  1. Hei Sunniva

   Du har rett i at både du og jeg vet lite om saken, men jeg uttaler meg på bakgrunn av det som er kommet fram av uttalelser fra hennes familie, og det som ellers
   er skrevet i media, og det er en hel del.
   Uansett hvilken grunn Monica har på sin manglende kontakt med omverden, en hel uke så holder det ikke. Hun hadde en person sammen med seg, i følge media en hel uke. OM
   Om Monica Barstad ikke var i stand til- ukjent av hvilken grunn- ikke kunne ta kontakt med familie, burde hennes venn ha hjulpet henne til et sykehus, eller tatt kontakt med den norske ambassaden i Athen.

   Jeg velger å ikke omformulere meg, da jeg fortsatt står på at Monica har vært uansvarlig og dum i sine handlinger.

   Takk for at du bidrar i debatten.

   Vargas

 3. Hei igjen! I tilfelle du ikke vet det så ble familien sitert flere steder på at de fryktet hun gikk rundt alvorlig psykisk syk, og de sa etter at hun ble funnet at hun var ok «fysisk»… Det var vel også først etter at venninnen reiste hjem at det hele skled ut.

  1. Hei Sunniva

   Monica Barstad ville ha blitt lagt inn på sykehus om hun var fysisk eller psykisk syk. Hun oppholdt seg i kirker store deler av uken. Jeg har ikke lest at
   hennes familie har uttalt seg om hennes psyke. Uansett er det svært uansvarlig å ikke gi livstegn til sine nærmeste på en hel uke. Kan du forestille deg den
   engstelsen og smerten de gikk gjennom hver eneste time i den uken, helt unødvendig?

   Takk for ditt bidrag i debatten.

   Vargas

  1. Hei Lars

   Jeg leser argumentene, men så langt er det ikke hold i noen av de. Om jenta ikke var frisk, noe du ikke vet noe om, ville noen i hennes nærhet tatt affære.
   Hun var blant annet, i følge media sammen med en annen person hele uken, ville ikke vedkommende ha gjort noe med det? Eller var også denne personen i
   ubalanse?
   Hvor har du det fra? Det er jo bare synsing det du kommer med Lars.

   Monica var uansvarlig og dum ved å ikke gi beskjed om hvor hun var- så lenge.

   Vargas

 4. Noen spørsmål til din siste kommentar:

  Hvilke argumenter mener du at det ikke er hold i? Familiens egne? De som kjenner henne best?
  Sant, jeg veit ingen ting om hun var friks eller ikke, men gjør du?
  Denne personen som skal ha vært sammen med henne hele uken; hvorfor tror du vedkommmende er i stand til å avgjøre om jenta har vært ustabil så han kunne «gjort noe med det»?
  Og om han også var i ubalanse har jeg ingen anelse om, og det har jeg heller aldri hevdet, så hvorfor spør du med om hvor jeg har det fra?

  Jeg ber bare til gudene om at ikke noen du bryr deg om skulle havne i en lignende situasjon, for da hadde det ikke vært mye sympati å hente hos deg.

  1. Hei Lars

   Så vidt jeg vet er det ikke kommet fram i media at Monica har vært i ubalanse som du velger å kalle det. Mitt innlegg er kommet ut i fra det som har vært
   skrevet i media, og det er mange i sosiale medier som stiller seg spørsmålet, hvorfor tok hun ikke kontakt før etter en uke. Hvorfor skulle ikke vedkommende
   som var sammen med henne hele uken ha alarmert om hun var psykisk i ubalanse?

   Monica Barstad var utvilsomt var uansvarlig i Athen, men selvsagt fantastisk at hun har kommet til rette.

   Vargas

  1. Hei Lars

   Jeg er ingen psykolog, og det er fortsatt en gåte hvorfor Monica Barstad var forsvunnet en uke i Athen. Jeg har ingen problemer
   med å forsvare min påstand om at hun burde ha tatt kontakt med familien på et tidligere tidspunkt. Psykisk syk kan jo være så mangt, og
   hun var i stand til å selge sin telefon, hun var i følge med andre som kunne ha skaffet henne legehjelp om hun framstod som psykotisk, og hun kunne ha snakket med sitt eget flyselskap for å videreformidle kontakt.

   Vi blir aldri enig i denne saken Lars, men takk for at du bidrar i debatten.

   Vargas

 5. Vargas, som vanlig tar du null selvkritikk, noe som er skremmende med tanke på hvor lite selvinnsikt du har. Det er ikke tilfeldig at de fleste kommentarene og diskusjonene på denne bloggen går i mot deg.

  Du dmmer denne jenta basert på hva media skriver, og så kritiserer du dine egne kritikere med usaklige påstander som at «de vet ikke noe mer enn deg». Men disse kritkerne dine har ikke kritisert denne jenta, de kritiserer deg for å uttale deg på tynt grunnlag.

  Hva vet du om hva denne jenta har fortalt sine foreldre? Kanskje har hun fortalt alt? Du kan ikek kreve at hun skal stå frem i media og fortelle til gud og en hver hva som er problemet hennes.

  1. Hei Svendsen

   Lenge siden du har tatt deg tid til å stikke innom, du må skjerpe deg. Hvem skal jeg da krangle med he he:)

   Mange har en tendens til å ta person og ikke sak, man må holde seg ti lsak slik som jeg alltid gjør i mine kommentarer. Jeg ser ingen grunn til å ta selvkritikk
   ihvertfall ikke i denne saken. Mine påstander er basert på hva som står i media, og det er alle andre påstander basert på også.

   Jeg dømmer ingen, bare påstår at hun har vært uansvarlig, og det er det liten tvil om at hun har. Hva vet du om hva denne kvinnen har fortalt sine foreldre? Like
   lite som det jeg vet. Det faktum at du velger å angripe meg, tyder på at ikke har gode nok argumenter for hvorfor jeg har feil og du har rett i denne saken.

   Kjenner du deg igjen Svendsen?

   Vargas

 6. Når ble det lov å oppholde seg i utlandet på ferie når man går sykemeldt?
  Jeg synes synd på familien som må slite med dette, det ville vel ikke vært unaturlig å tenke at jenta har rus problemer.
  Jeg håper hun tar til seg at hun ble avkledd på det groveste i media nå og skjerper seg.
  Det kom frem at hun så sin egen missing plakat og ringte da det ENESTE nummeret hun husket siden hun hadde solgt mobilen sin….. så hun tenkte ikke at det ville være naturlig å ringe nummeret på plakaten?? det er vel lite sannsynlig at første forbipasserende ikke ville lånt henne noen tellerskritt etter å ha vist vedkommende pakaten av seg selv..
  Min konklusjon er at vi snakker om en narkoman som har greid å skjule misbruket sitt

  1. Hei Hagen

   Jeg skjønner hva du mener, men jeg vil ikke helt være med på at hun er narkoman, det vet jeg for lite om. Jeg er derimot helt enig i at Monica Barstad, ut i fra
   det som er kommet fram i media, må gå i seg selv og tenke gjennom hvilke lidelser hun har satt sin nærmeste familie under.

   Takk for din kommentar

   Vargas

 7. «Jeg dømmer ingen, bare påstår at hun har vært uansvarlig, og det er det liten tvil om at hun har. Hva vet du om hva denne kvinnen har fortalt sine foreldre? Like
  lite som det jeg vet. Det faktum at du velger å angripe meg, tyder på at ikke har gode nok argumenter for hvorfor jeg har feil og du har rett i denne saken.»

  Jeg vet mer enn deg (felles venner), men likevel dømmer jeg henne ikke på samme måte som det du gjør.

  1. Svendsen

   Sjansen for at du, som har kommentert mange ganger tidligere på denne bloggen, har felles venner med Monica Barstad fra Rogaland. Du er stasjonert i Telemark.
   Hvorfor kommer du med slike dustete oppspinn? Fordi du vet at du ikke har flere argumenter, du vet at mitt innlegg og flere kommentarer stemmer med det jeg skriver.

   Du har feil og jeg har rett i mine antagelser. Blir du ikke skuffet over deg selv nå Svendsen? Du vet jo selv at du ikke har felles venner med Barstad, hvorfor
   komme med slikt svada?

   Vargas

 8. Når jeg bruker ordet narkoman er det delvis for å provosere, men man kan faktisk være narkoman uten å sitte på plata i Oslo.
  Er man avhengig av narkotika er man narkoman og det er mange som kan finne seg selv under den kategorien uten at det nødvendigvis føles komfortabelt.
  Det er ikke slik at personer som bruker partydop slipper unna de faktum at man er narkoman(så sant man er avhengig)
  OM mine antakelser stemmer håper jeg dette vil hjelpe jenta å finne seg selv samt oppsøke profesjonell hjelp.

  1. Hei Hagen

   Jeg skjønner hva du mener og jeg håper du har rett. Mitt poeng er at man bør ta ansvar for egne handlinger, med menes at man ikke setter sine nærmeste i en fortvilet situasjon, om det er mulig å unngå det.

   Takk for dine kommentarer som er et godt bidrag i debatten.

   Vargas

 9. For en motbydelig fremstilling, rett og slett! Har du noen gang tenkt på at du aner ingen ting om den egentlige årsaken til at hun forsvant? Du har lest i media som alle oss andre, og hun er sikkert kjempeglad for at du bretter ut hennes fulle navn og lar kommentarer sette ut rykter om både det ene og andre.. Du er rett og slett totalt hensynsløs og er faktisk med på å gjøre situasjonen enda verre for noen som mulig sliter, bare for at du skal få lov til å si ta hun ikke tok kontakt og var uansvarlig! Rett og slett patetisk av deg!

  Sett deg ned noen minutter og tenk litt over hvor mye du faktisk kan skade andre mennesker med dette våset! Skikkelig respektløst å spekulere i andres tragedie!

  Jeg har jobbet i psykiatrien i mange år, og det er en ting som er helt klart på det rene, du ahr absolutt ingen innsikt i hvordan mennesker som sliter psykisk kan oppføre seg. Dette har ingen ting med jenta å gjøre, men din totale mangel på innsikt!

  Rett og slett skammelig av deg å grafse i andres problemer!

  1. Hei Marcus

   Hadde du jobbet i psykiatrien så hadde du ikke kommentert på en slik nedsettende måte, ikke hadde du hadde slike argumenter heller. Monica Barstad må nok finne seg i å bli skrevet om når hun viser til de manglende evne til å tenke på andre enn seg selv. Mulig har hun hatt et illebefinnende, men når hun ser et bilde av seg selv så bestemmer
   hun endelig for å ta kontakt med omverden og sin nære familie.

   Du med psykiatrisk erfaring vet jo så inderlig godt hvilke smerter og usikkerhet familien som sitter hjemme i Norge uten å vite hva som har skjedd.

   Blogging handler om å dele meninger, og min oppriktige og ærlige mening er at Monica Barstad har vist grov uforstand og vært direkte uansvarlig ved å unngå å ta kontakt med sin familie. At du synes at den meningen er patetisk går helt fint, jeg er ikke enig med deg for det.

   Mennesker som sliter psykisk kan oppføre seg svært forskjellig, det bør jo du vite med så bred erfaring, du kan ikke synse deg til en diagnose gjennom media heller.

   Marcus, det er ikke jeg som har satt ut noen rykter om Monica Barstad, det har hun klart helt på egen hånd.

   Vargas

 10. «Hadde du jobbet i psykiatrien så hadde du ikke kommentert på en slik nedsettende måte» SLik som du grafser i en antagelig veldig personlig tragedie og konflikt, så har jeg ikke en gang begynt å være nedlatende!

  Hvis (og legg merke til HVIS) denne jenta sliter psykisk, hvordan tror du hun vil føle det om noen år med behandling, at hvem som helst kan søke på navnet hennes og så finner slike totalt ukritiske skildringer av seg selv. Her vil jeg påstå at du er virkelig med på å kunne skade et menneskes liv og selvfølelse som kan ende tragisk pga slikt!

  Jeg har ikke en gang antydet at denne jenta har psykiske problemer, og det hadde jeg heller aldri ville grafse i og har aldri stilt noen diagnose.. At du mener du har rett til å grafse og dømme henne, forde hun har vært i media, er bare utrolig skammelig og råttent gjort! Hverken jeg eller du aner noe som helst om hvilket forhold hun har til andre i familien, og det kan være mange grunner til at personer ikke ønsker å ha kontakt, selv om noen i familien ser annerledes på det.

  Uten sammenligning i denne saken, så vil gjerne en overgriper i familien fremstå som svært bekymret for sitt barn om det skulle «forsvinne». En veldig vanlig psykopatisk oppførsel, men du ville vel sikkert sagt at det hadde vært uansvarlig av den som hadde rømt! Du bør virkelig tenke deg litt om!

  At du ser deg rett i å dømme og grafse i noens privatliv som er høyst personlig er ikke annet enn tragisk! Jeg vil si ganske motbydelig, spesielt så lenge du ikke aner noen ting om hva som ligger bak!

  Denne jenta har aldri ønsket slik oppmerksomhet! Det er i såfall familien som har startet dette, og så har media og griske folk som elsker å dømme andre begynt å rote i noe de ikke har peiling på! At hun i media er meldt savnet er en ting, men når hun har kommet til rette er det ingen som har rett til å grafse og spekulere på hennes og familiens bekostning, så her er du medskyldig o tragedien fortsetter! Virkelig smakløst, så du bør holde deg til forutsigbare «blogger» og sex og fantasier, for å tjene noen skarve reklameinntekter!

  Det er til å bli kvalm av!

  1. Hei Marcus

   Nå begynner du å overdriver kraftig her. Du får det til å høres ut som om det er denne bloggen som er skyld i Monica Barstads uansvarlige og dumme oppførsel. Ok, at du ikke liker innholdet, det må du gjerne mene, men å på stå at vi driver med skammelig grafsing er vel å gå litt langt. Barstad har selv satte seg i problemer som har gitt overskrifter over hele landet, nå synes jeg du overdriver om det er vargas12.com som får skylda om det skulle gå galt med henne.

   Det er heldigvis lov til å skrive om tema som opptar mange, det vil vi også fortsette med i framtiden, både om sex, nyheter, fotball og slarv, så det er bare å venne seg til det Marcus:)

   Vargas

 11. Uten å ane noen ting om hvorfor hun har oppført seg som hun gjorde, vil jeg veldig gjerne se dokumentasjon på at hun har selv ønsket disse overskriftene og at hun ønsker denne oppmerksomheten hvor hvem som helst kan grafse og spekulere i hennes skjebne?

  Jeg venter spent! Familien ønsket oppmerksomhet siden hun var savnet, men jeg er helt sikker på at slik skadeskyting du holder på med her er det ingen som ønsker!

  Selv dagspressen har ikke åpnet for spekulative kommentarer når de har omtalt saken om at hun var SAVNET! I etterkant kan jeg ikke se noen steder hvor avisen har spekulert og dømt et menneske uten å ha noen ide om hva som kan ha skjedd i forkant!

  Dette er i bestefall veldig spekulativt for å skape seg klikk og annonseinntekter!

  Jeg synes det er virkelig het forkastelig og uetisk! Hva om alle hadde skrevet, dømt og kommentert en hel masse usanne rykter om deg, med fult navn og noen du var glad i, bare fordi du hadde gjort noe dumt!? Noe som da var med på å ødelegge din fremtid!

  Jeg står helt klart fast på at slik grafsing og spekulering står ansvarlig for hennes fremtid! Nettopp denne «bloggen» kan være en av grunnene til at hun feks ikke får arbeid, hvis en eventuell arbeidsgiver googler navnet og får servert masse søppelkommentarer linket til hennes navn! Du står helt klart medansvarlig for hennes fremtid! Jeg synes det er ganske råttent å tjene på andres ulykke på denne måten.

  Familiens advokat blir også helt sikkert glad for å få med seg slikt.

  1. Du er virkelig på bærtur du Marcus

   Man kan ha egne meninger om en sak, du og jeg er uenig i denne saken. Jeg kan faktisk mene hva jeg vil, og det er formidlet i denne saken, alt er tatt ut i fra hva
   media skriver, ingenting er oppdiktet. Skadeskyting?! Du er helt åpnebart i ubalanse, og det er vel strengt tatt du som trenger psykisk behandling ut i fra dine banale og helt hårreisende påstander.

   Monica Barstad var uansvarlig da hun valgte å ikke ta kontakt med familien i en hel uke, da hun var Athen, i forskjellig kirker osv.

   Jeg konstaterer og videreformidler det som media skriver om saken, og mange med meg stiller spørsmålstegn ved den manglende kontakten mellom Barstad og familien.
   Her setter det overhode ikke ut noen usanne rykter.

   Alt som står i denne bloggen i denne saken kan også leses i andre aviser. Jeg er redd du tar feil, og overdriver kraftig. Det ble presisert i første innlegg at det var fantastisk at Monica Barstad ble funnet i god behold. At en liten blogg som dette med et innlegg om at hun har oppført seg uansvarlig mot sin nærmeste familie, skal være medansvarlig for hennes framtid?!

   Ellers har du det bra Marcus?

   Vargas

 12. Kan selvfølgelig være psykisk sykdom. Hva vet vi?
  Om det ikke er så er det vanvittig uansvarlig! Hvorfor selge mobilen av allt det verdifulle vi kvinner pleier bære med oss i bagasjen?
  Hvorfor ikke notere ned viktige nr om det var eneste utvei?
  Hvorfor ikke be far om å låne peng når hun snakket med ham?
  Hvorfor bruke alle pengene så hun ikke hadde råd til billett?
  Høres ikke mye ansvarlig ut.
  Hvorfor fly rundt med en hjemløs fremmedmann i en uke?

  Moren gikk ut 13.juni og sa datteren var eller følte seg forfulgt. Hørte ikke mer om det… burde ikke en mor stille spm om datteren kommer med en så skremmende utsagn? Bedt henne komme hjem før?
  Om det var mistanke om paranoia, hvorfor ikke ta kontakt med venninne hun var med?
  Burde ikke de merke om hun var psykotisk f.eks og hadde forfølgelsestanker?

 13. Bra hun tok kontakt da hun så bildet av seg! Men om hun ikke husket noen nr hvorfor ikke bare ringe gresk politi?
  Eller låne en tlf eller PC på en cafe f.eks som andre har påpekt før. Hvorfor ikke bruke en euro i en tlf kiosk av de 200 hun tok ut i minibank på en netcafe og takke vedkommende som satt de inn før hun hastet til flyplassen for å bestille billett hjem?
  Norwegian flyr vel til hellas. Etter det jeg forstår får de ganske greie rabatter og villenok uansett hhjulpet en kollega i nød.

  1. Målfrid, det med pengene var nok en avgjørende faktor for at hun ble funnet ja. Det var signalet politiet trengte for å lokalisere henne, det kunne jo i realitetene være hvem som helst som brukte
   henne bankkort.

   Vargas

 14. Stemoren sa jo i intervjuet etter hun kom til hotellet at Monica hadde sagt hun hadde overnattet på flyplassen men de visste nå ikke om det stemte. Akkurat somhun tvilte på stedatteren. Hun kjenner henne nok så godt virket det som at hun vet ikke allt hun sier viser seg å stemme oppfattet jeg det som ut ifra det hun sa og måten hun sa det på.

  De fremstillte henne som så ansvarlig. Bla at hun ikke var en «festejente». Forstår familiens fortvilelse. Men tror de også vet at hun kanskje ikke hadde blitt etterlyst så raskt om de sa hun f.eks var en distré, impulsiv jente som likte å ta seg en fest…
  Har aldri hørt om en så voksen kvinne som har blitt etterlyst så snart.
  Godt hun er i behold, men mye av dette medieoppstyret kunne vært unngått! Og spart familien for marerittet de har hatt i en hel uke.

  Tror heller ikke hun har hatt noe psykisk sammenbrudd som førte til allt dette. Det var nok bare god gammeldags uansvarlighet. For da hadde hun nok blitt undersøkt av lege og ikke feiret med champagne…

  Kanskje det var for oppmerksomheten?
  På bildene i avisen så vi en kjernesunn Synnøve Finden jente med briller (ikke at brillene var avgjørende, but you get my point). På Facebooksiden hennes ser vi en jente som åpenbart er glad i en fest, avbildet med en drink i hånden på ihvertfall hvert fjerde bilde.
  Ikke at det er å foretrekke at en partyjente forsvinner, men føler informasjonen om henne var missvisende.
  Hun har satt hele Europa i sving. Det har vært så mange uhyggelige historier om mord og overfall denne sommeren. Har venninner som vegret seg til å reise og vurderte å avlyse ferien pga denne saken. Ikke at det er hennes feil, sansynligvis (forhåpentligvis) visste ikke hun det skulle bli sånt oppstyr. Men det er ringvirkninger.

  Håper hun kommer med en offentlig beklagelse.

  1. Hei Målfrid

   Du setter fokus på hovedårsaken til mitt innlegg. Hvorfor ble dette en stor sak i media? Hvorfor tok hun ikke kontakt før, og hvorfor tok hun ikke kontakt med sin egen arbeidsgiver som har folk på flyplassen i Athen? Dette er ikke sikkert vi får noe svar på. Det er ikke sikkert Monica Barstad kan svare på det heller.

   Takk for mange kloke kommentarer og for at du bidrar i debatten.

   Vargas

 15. Hei Marius.

  Det virker litt underlig dette du påstår.
  Om arbeidsgiveren eller fremtidig arbeidsgiver skulle Google navnet hennes tror jeg ikke de vil se forbi alt medieoppstyret og feste interessen på denne bloggen.
  Klart vi har ulike meninger, men denne saken har mange av oss fulgt og da er det naturlig å stille spm og diskutere.
  Vi skal ikke dømme henne, nå jå. Vi mennesker er nå en gang sånn. Har du aldri dømt noen selv? Du går nå hardt ut mot bloggeren her, selv…
  Det er også viktig å skille mellom person og sak. Ingen som sier Monica er på trynet, det vet jo ikke vi som ikke kjenner henne. Men det hun gjorde var iallfall HELT på trynet!!

  1. Målfrid, det er sikkert Marcus og ikke Marius du ønsker å henvende deg til.

   Du treffer bra på spikeren igjen her, det er lett å ikke se egne feil når engasjementet tar overhånd. Som blogger må man både være hardhudet, og ta ting med en stor klype
   salt om man skal skrive innlegg som provoserer. Dette innlegget med Monica Barstad er er derimot berettiget etter mitt syn. Å forsvinne en hel uke, med den belastning det har for
   pårørende er både dumt og uansvarlig.

   Takk igjen for kloke ord Målfrid.

   Vargas

   1. Ja, jeg mente selvfølgelig Marcus.

    Dette er en sak som engasjerer, sånn er det bare.
    Da må en heller rette frustrasjonen mot media som dekker dette eller familien som.gikk ut med det. Nå er det blitt en sak og det er lov å diskdiskutere, sånn er det med den saken…
    Det er mange aspekter her syns jeg.
    Hadde hvem som helst blitt etterlyst så snart?
    Var hun i ubalanse eller bare uansvarlig?
    Med tanke på påstanden om at hun var forfulgt, forstod familien at det var vrangforestillinger siden det ikke ble fulgt opp?
    Var familien for tidlig ute i mediene, de har jo ingen erfaring om mediehåndtering. Ville det å ha en som snakket på vegne av familien istedet, gjort at hun ikke ble så blottlagt offentlig?
    Får hun fortsette som i jobben som flyvertinne?
    Er det diskriminerende mot psykisk syke (om det nå er det hun er) om hun ikke får det?
    Er det forsvarlig at hun får fortsette i en så ansvarsfull jobb kabinepersonell faktisk er hvis en krisesituasjon skulle oppstå?
    Hadde du følt deg trygg?
    Er hun oppmerksomhetssøkende?
    Hvorfor deler hun alle sine Facebook bilder f.eks etter allt oppstyret?
    Man ser tydelig at hun er en «festejente» som moren påstod hun ikke var. Ikke mye profesjonelt de partybildene som ligger der, men hva vet vel jeg. Lufter hodet her. Kom med iinnspill!

    1. Hei Målfrid

     Jeg synes saken er interessant på mange måter, det var derfor jeg skrev innlegget i første omgang. Og jeg har ikke endret syn, tvert i mot. Jeg mener Barstad har visst uaktsomhet mot sine nærmeste.
     Hun har et ansvar som datter og sørge for å gi lyd fra seg, årsaken til at hun ikke gjorde det er fortsatt gåten i saken. Jeg har ikke sett hennes FB profil, men det er skremmende om det
     stemmer det du sier her.

     Du stiller mange kloke og berettige spørsmål som det hadde vært interessant å vite svaret på.

     Jeg som admin på denne bloggen setter stor pris på at du deltar i debatten og kommer med kloke innspill. Mulig du får svar på tiltale av Marcus, som din kommentar var rettet mot.

     Takk for dine bidrag.

     Vargas

 16. Er veldig enig med Don Hagen. Det er mange fungerende missbrukere blandt oss. Det er ikke en dum teori. Da kan man finne på mye rart og opptre ulikt seg selv. Heller ikke uvanlig med paranoia og schizofreni lignende symptom. Hun kan selvfølgelig ha fått seg en knekk uten at rus er årsaken. Hvem vet?
  Men i og med det aldri var snakk om lege eller psykolog og de feiret med champagne har jeg vanskelig for å tro det. Og hva hadde hun å feire egentlig? Hun burde blitt plassert rett i skammerkroken.
  Hun så heller ikke sjuskete ut. Kan tenke meg hvordan jeg selv hadde sett ut etter en uke på gaten. Har hun flydd rundt i slummen med koffertene?

  Vi vet jo alle at forelskelse kan få oss til å gjøre de underligste ting. Det at hun gikk til frisøren tyder jo på at hun skulle møte noen hun ønsket å gjøre inntrykk på. Hun har vel kanskje blitt betatt av denne omreisende mannen og hans livsfilosofi. Hva skal en med penger og matrialistiske ting når man bare kan sveve rundt i nuet og leve på luft og kjærlighet. Et slags Lady og Landstrykeren eventyr kanskje?

  Litt rart og at en norsk kvinne fra rike oljenorge knabber til seg mat på fattighuset i økonomisk kriserammende hellas…

  1. Hei Målfrid

   Jeg synes du stiller kloke og viktige spørsmål- veldig bra å få flere syn på saken, ikke bare lite konstruktiv kritikk på hva bloggen vargas12.com ellers skriver om , og oppgulp som
   noen krever å bli tatt seriøst på.

   Takk for dine kommentarer!

   Vargas

 17. KJÆRE tid…hvis hun har vært psykotisk, kan hun ikke tenke rasjonelt folkens!! Grunnleggende lære om menneskets sinn dette….

  1. Hei Kristina

   Det har du helt rett i, om Barstad var psykotisk, kan hun ikke tenke rasjonelt. Hvordan synes du det gikk? Hun gikk en hel uke i Athen uten å gi lyd fra seg til din nærmeste familie. Det er alt annet enn rasjonell oppførsel, det er uansvarlig!

   Takk for din kommentar.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.