Mørke skyer i horisonten

Verden raser videre mot usikre tider. Økonomien er skjør, USA nærmer seg nok en skjebne tid, kan det ramme oss. «Hvis Amerika nyser blir Europa forkjølet,» vi er avhengig av snarlig løsning på president Obamas økonomiske kabal. 

Det brenner et blått lys for Europa fra før, en ny alvorlig krise i USA kan kjøre verdensøkonomien rett i dass.

I følge New York Times er det på tide å ta inn over seg alvoret som er i ferd med å skje. Verdensbanken og Det Internasjonale pengefondet har lagt et hardt press på Obama om å komme til enighet om en løsning på den økonomiske situasjonen i landet.

 «Det har vært noe framgang i Senatet, der republikanerne anerkjenner at det ikke er holdbart, smart eller bra for det amerikanske folk å la USA misligholde forpliktelsene», sa Obama da han uttalte seg til pressen under et «spontant» kafébesøk i Washington D.C. nylig.

– Store deler av det offentlige USA er allerede stengt, dette har skadd nasjon mer enn man kan ane og det må en løsning på plass før stormakten rakner på tvers. Presidenten understreker at dersom Republikanerne ikke er villige til å legge noen av innvendingene sine til side, er det stor risiko for at USA ikke vil kunne overholde sine forpliktelser.

Fristen for en heving av USAs «gjeldstak» går ut om kort tid. Uten en heving vil USA kunne få store problemer med å betale avdrag på sin utenlandsgjeld, noe som vil skape stor uro internasjonalt.

Det er med ord bare å holde pusten å håpe.

 

Kilde/ New York Times

Foto:/ Flickr/ candyruth

Vargas

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.