Nå kommer ekstremkulden- den vil ta liv i Norge og Sverige

Nå blir det kaldere enn på mange år i Sør Norge. Da er det viktig å ta mange forehåndsregler for å unngå at bilen ikke starter, og at ikke vannet inn til huset fryser.  

Nå er det bare å hamstre ved, og finne fram alt av det varmeste ullplagg man har. Kulda har kommet for å bli til langt ut i februar. Vinden vil dessverre føre til at det vil føles enda kaldere en den det er.

Totalt fem steder i landet målte under – 30,0 grader i natt, mens ytterligere ti steder registrerte temperaturer mellom – 25 og -30 grader.

I tillegg til Røros, målte også Sølendet ved Brekken ( – 26,0) , vinterens laveste temperatur.

                                                      Foto: Copyright Bente Bjørnå

– Oslo og Østlandet vil få temperaturer mellom minus 15 til minus 20 grader. Det vil være spesielt vanskelig for alle de som ikke har noen bolig, og som ikke får beskyttet seg mot kulda. Uteliggere, narkomane og Rom-folk vil merke sprengkulda mer enn noen andre.

Dessverre kan det i verste fall gå liv om man ikke passer på de mest utsatte.

Gotland, Svealand og Härjedalen i Sverige har allerede opplevd temperaturer under 30 minus.

– Et kraftig høytrykk over store deler av Sør Norge og Sverige vil gi denne kulden som vil vare godt inn i februar. Da bør alle med utsatte rørledninger passe godt på. Det verste som kan skje er om du mister strøm og vann.

Kjenner du eldre mennesker som bor alene, sørg for å ta en titt innom, de kan lett «glemme» å sette opp varmen når kulda kommer.

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16063313.ab

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.