Nå sparkes valgkampen i gang for alvor!

De politiske partiene i Norge bruker i år rekord-mye penger på å få deg opp av sofaen og inn i valglokalet. Om det hjelper? Neppe! Få politikere har evnene til å engasjere, eller si noe så vettugt at du som hadde planer om å la være å stemme, ombestemmer deg. 

De som ikke velger å bruke den viktige stemmeretten, har heller ikke så mange gode argumenter å komme med når de velger å klage på noe i samfunnet, men er det rart de lar være å bruke stemmeretten sin?

– Du ser de står på TV, bruker masse fine ord, ord som du ikke engang har klart å skrive om programmet var tekstet. Man kan lett forstå at folk sitter hjemme i stedet for å stemme. Årsaken er enkel, de vet jo ikke hvem de skal stemme på for svingende.

– Politikerforakten er voksende i Norge, mulig fordi så mange av de som sitter på Stortinget sier det samme for ofte, de er tatt i løgn gang på gang og de blir i tillegg tatt i lovbrudd en etter en. En gjeng med løgnere, kjeltringer og døgenikter som har litt over gjennomsnittlig godt ordforråd.

  

– Det er ingen tvil om at det er Erna og Jens det handler om, men det er ikke de du stemmer på. Det er det partiet disse representerer du gir din stemme til. Eller eventuelt andre partier naturligvis.

Ok, de som liker Erna, kan velge Høyre, men det er jo ikke personen de stemmer på, det er et stort politisk parti, med svært mange mennesker som skal gjøre en viktig jobb, sammen med andre- et eller flere politiske partier.

Kanske KRF, kanskje FRP, kanskje Venstre, kanskje bare to eller kanskje bare et av disse.

– Du kan også velge å stemme på Jens Stoltenberg. Statsministeren som bor i Inkognitogaten 18, der han snart må flytte i fra fordi noen andre er mer populær enn han selv. Hadde Jens og de andre politikerne i den rød-grønne regjeringen, som består av SP og SV,  klart å mobilisere alle sofavelgerne til å stemme på seg. Ville han ha vunnet valget. Lett.

Så mange mennesker er det som sitter hjemme på valgdagen.

– Enorme summer, mange millioner kroner brukes fra nå og fram til mandag 9. september. Disse summene skal få deg og meg til å bruke stemmeretten, de brukes til at vi skal stemme på det partiet som de mener er best til å kunne gå i samarbeid om å danne en regjering.

Vet du det?

– De politiske partiene på Stortinget har også brukt svært mye penger på å framskaffe sitt partiprogram, for at du lett skal kunne skille de politiske partiene fra hverandre, slik at du lett kan gjøre deg opp en mening om hvilket parti som passer best for deg, og som får din viktige stemme.

Har du lest et partiprogram?

Har du planer om det, så må du begynne med det samme, skal du rekke å bli ferdig inne valglokalene stenger 9.september. Der skal du holde tunga i egen munn og blikket rett fra. Lenge.

– Gjør så godt du kan da ihvertfall, enda man lett forstår at du sliter og synes det er veldig vanskelig å bestemme seg. Bruk den retten du har til å gi din stemme til det parti du tror kan gjøre Norge til et trygt, handlekraftig og godt land å bo i de neste fire årene.

Godt valg!

Vargas

Foto: Flickr/ Høyre,  Ras Nas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.