Netthets er kommet for å bli, og den vil bli langt verre

Dessverre er det lite å få gjort med hetsen mange opplever på sosiale medier. Spesielt er det kvinner som får mest hat meldinger, men også menn som ytrer seg opplever å få svært sterke kommentarer tilbake.

– Mange tror at det er ungdom som står for hetsen, men det stemmer dårlig med egne erfaringer, og det som kommer fram i media forøvrig. De verste skrekk-eksemplene kommer fra voksne menn som har et stekt behov for å skrive tildels voldsomme kommentarer om f.eks at lemmer bør kuttes av om ikke vedkommende slutter å skrive.

I Sverige ser det ut til at det er minst like ille som i Norge.

 Selv tenåringsjenter som engasjerer seg på våre ungdoms-debattsider mottar grov seksuell sjikane fra voksne menn når de skriver leserinnlegg.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k_pLmq8d7Mk[/youtube]

– Menn som skriver slike kommentarer har problemer på det personlige plan. De skriver utelukkende anonymt, har et vulgært og ofte dårlig språk, noen har til dels mange skrivefeil og manglende ordforråd. Banningen florerer nesten alltid i slike innlegg.

– Sannsynligvis er det menn med et dårlig eller ødelagt selvbilde, med anstrengt økonomi med Internett og sosiale medier føler de kanskje at de kan hevde seg for første gang i livet. De kan sjikanere noen uten å bli motsagt.

Misunnelse er en annen viktig faktor.

Disse mennene som ser at kvinner er vellykkede, vakre og har suksess via TV kan være vanskelig å takle for de med ekstremt dårlig selvtillit. Spesielt ovenfor kvinner.

Dette handler om en total mangel på dannelse. Når voksne menn oppfører seg på denne måten, sender det et ufyselig signal til både unge gutter og jenter.

-Opplever du netthets så kan du endre ditt kommentarfelt til Facebook innlogging, det stopper de fleste. Føler du deg krenket er det viktig å gå videre med det. Dessverre vil ikke en politianmeldelse føre fram, men det kan være viktig om det er en eller fler menn som gjør alvor av truslene.

– Dessverre er det grunn til å tro at denne netthetsen bare øker i omfang, før det blir gjort kraftige grep som omfatter avsløringer på hvem utfører netthetsen. Hvordan dette løses er et av de viktigste tiltakene politikere og myndigheter i både Norge og Sverige har å finne ut av.

Ikke la hetsen vinne, fortsett med å yte deg, ellers er det vi som skriver som til slutt taper. Bare sammen kan vi stoppe mobberne.

Kilde: NRK.no

Vargas

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16203286.ab

2 thoughts on “Netthets er kommet for å bli, og den vil bli langt verre

 1. «…menn med et dårlig eller ødelagt selvbilde, med anstrengt økonomi med Internett og sosiale medier føler de kanskje at de kan hevde seg for første gang i livet. De kan sjikanere noen uten å bli motsagt…»

  Du er ikke en SMULE fordomsfull der du sitter og innbiller deg at det er en bestemt type menn som netthetser kvinner? Dette blir jo bare for dumt når det er ren og skjær synsing synes jeg og svært mange andre (altså stereotypi-synsing).

  1. Det er ikke en bestemt type menn, men det er en sammenheng med dårlig selvtillit og et dårlig selvbilde og det å angripe andre.
   Spesielt når man mangler ordforråd og går tom for saklige argumenter, da er det let å ty til sjikan I stedet.

   Blogging kan godt være synsing, dette derimot har ikke så mye med synsing å gjøre.

   Vargas

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.